Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP)

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP) είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας αρνητικών μοτίβων συμπεριφοράς. Διευκολύνει την εκπαίδευση και ικανότητα του κάθε ατόμου να αναπτύσσει, να οργανώνει και να πειθαρχεί το μυαλό του. Το NLP δημιουργήθηκε από έναν μαθηματικό τον Richard Bandler και έναν γλωσσολόγο τον John Grinder στην Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1970. Οι ερευνητές αυτοί ανακάλυψαν και αποκωδικοποίησαν μια σύνδεση μεταξύ νευρολογικών διαδικασιών και γλωσσικών και προτύπων συμπεριφοράς όπως π.χ. ότι οι κινήσεις των ματιών, υποδηλώνουν συναισθήματα και δείχνουν αν κάποιος χρησιμοποιεί εικόνες, λέξεις και ήχους, όταν σκέφτεται, θυμάται ή μαθαίνει. Οι ερευνητές αυτοί  παρατήρησαν τις δεξιότητες προικισμένων ανθρώπων και έφτιαξαν ένα μοντέλο διδασκαλίας που μπορεί να εκπαιδεύσει οποιονδήποτε να αναπτύξει ανάλογες δεξιότητες και να αντιστρέψει τα μοτίβα συμπεριφοράς του από μη ωφέλιμα σε ωφέλιμα. Το NLP είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά το μυαλό μας  για να επιτύχουμε τη βέλτιστη απόδοση των δεξιοτήτων μας. Η ετυμολογία του όρου είναι η εξής:

Νεύρο: Αναφερόμαστε στους νευρώνες του εγκεφάλου, ιδιαίτερα όσον αφορά το πώς οι καταστάσεις του νου και του σώματος επηρεάζουν την επικοινωνία και τη συμπεριφορά μας.

Γλωσσολογικά: Σημαίνει ότι το μυαλό μας και ο συντονισμός των μελών του σώματος μας αποκαλύπτονται στη γλώσσα μας και στη μη λεκτική επικοινωνία. Η γλώσσα είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να έχουμε πρόσβαση στην εσωτερική λειτουργία του νου. Η χρήση της γλώσσας μας διδάσκει πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ασυνείδητες παλαιές εγγραφές και πώς να τις επιδιορθώσουμε.

Προγραμματισμός: Αυτό αναφέρεται στην ικανότητα να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας. Ο όρος αυτόματος πιλότος αναφέρεται σε κάποιον που ζει σύμφωνα με τα αρχικά προγράμματα εγκατάστασης του, ο οποίος αποτελείται από συνηθισμένες σκέψεις, συναισθήματα, αντιδράσεις, πεποιθήσεις και εγγραφές παιδικής ηλικίας.

Το μοντέλο NLP χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς, προπονητές, προσωπικούς προπονητές, γιατρούς, δικηγόρους, νοσηλευτές, δημόσια πρόσωπα, διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες και φυσικά υπνοθεραπευτές. Κάποιος που εκπαιδεύεται στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό γνωρίζει πώς να “αναβαθμίσει” αυτά τα προγράμματα και αυτόματη συμπεριφορά.Η μέθοδος αυτή έχει πολλές θεραπευτικές εφαρμογές, όμως ένα μυστικό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι τα αποτελέσματα του είναι μόνιμα ΜΟΝΟ όταν εφαρμοστεί σε συνδυασμό με την κλινική ύπνωση. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι όλες οι πρωταρχικές αρνητικές εγγραφές έχουν γίνει είτε στην παιδική ηλικία μέχρι την ηλικία των 7 που ο εγκέφαλος καταγράφει τα πάντα ως σφουγγάρι, είτε σε μετέπειτα ηλικία σε μια στιγμή έντασης που έχει οριστεί ως στιγμιαία ύπνωση, π.χ. ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που έχει δημιουργήσει μετα-τραυματικό στρες. Οι καταγραφές αυτές που έχουν κλειδώσει μέσα στο κύτταρο δεν μπορούν να αλλάξουν με συνειδητές θεραπείες γιατί:

α) οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας έχουν κρυφτεί από τη μνήμη και έρχεται στο παρόν μόνο ο αρνητικός απόηχος δηλαδή η συναισθηαμτική έξαρση

β) οι καταγραφές στην μετέπειτα ηλικία όπως στην περίπτωση του τροχαίου είναι πολύ οδυνηρές και όταν το άτομο τις θυμάται σκάβει το τραύμα χωρίς θεραπευτικό όφελος. Ο συνδυασμός της υπνοθεραπείας και του νευρολογικού προγραμματισμού βοηθούν τη μνήμη να φωτιστεί χωρίς πόνο ή δυσφορία ενώ ταυτόχρονα γίνονται οι απαραίτητες συνδέσεις ανάμεσα στα ημισφαίρια του συναισθήματος και της λογικής. Μέσω του NLP μπορούμε να αναιρέσουμε την αρνητική εγγραφή και να την αναβαθμίσουμε σε θετική, π.χ. ο φόβος αντικαθίσταται με αυτοπεποίθηση, η αναβλητικότητα με παραγωγικότητα, η συστολή με δημιουργικότητα, η δυσκολία στο λόγο με ευφράδεια κτλ.

Οι συνειδητοποιήσεις που προκύπτουν έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα αφού ανακαλύπτουμε τις αρχικές δομές της προσωπικότητας μας καθώς και τον τρόπο απαλλαγής από τους φόβου μας και τις μη ωφέλιμες συνηθειές μας. Το μυαλό και το σώμα μας είναι ένας υπερσύγχρονος υπολογιστής, ενώ η υπνοθεραπεία σε συνδυασμό με τον νευρολογικό προγραμματισμό είναι το σύστημα ελέγχου. Με αυτό το χρήσιμο εργαλείο μπορούμε ανατρέξουμε σε περιστατικά να πίσω στο χρόνο και να ορίσουμε χρονικά πλαίσια αλλαγής στο παρόν και μέλλον. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας είναι ο σκηνοθέτης της δικής του ζωής και έχει πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα. Μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα, προσεγγίζοντας την καλύτερη δυνατόν εκδοχή του εαυτού μας.

Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε ότι η υπνοθεραπεία σε συνδυασμό με το NLP μπορούν να μας απαλλάξουν από όλα τα περιττά βάρη σε ψυχοσωματικό επίπεδο και να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον εαυτό μας σε τεχνικό αλλά και σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο ένας ολόκληρος κόσμος επικοινωνίας που συνδέει το μυαλό και το σώμα του και αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι αρμονικός. Η εσωτερική ζωή, η νοοτροπία, η στάση και τα συναισθήματα μας είναι μια ενεργή μορφή επικοινωνίας ανάλογα με το πώς νιώθουμε. Καμία σημαντική επικοινωνία δεν μπορεί να εδραιωθεί μεταξύ των ανθρώπων, αν δεν κατανοήσουμε αυτή την σημαντική αρχή αρμονίας και αν δεν δουλέψει ο καθένας ξεχωριστά για να ενώσει μέσα του όλα τα σπασμένα κομμάτια του.

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)