Διακοπή Καπνίσματος

Πώς η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το κάπνισμα.

Ο επιστημονικός όρος «υπνοθεραπεία» βασίζεται σε τεχνικές της θεραπευτικής ύπνωσης για άμεση αλλαγή νοοτροπίας και απαλλαγή από αρνητικές αυτόματες συμπεριφορές και συνήθειες. Η υπνοθεραπεία δρα στο υποσυνείδητο, εκεί που έχει καταγραφεί η συνήθεια του καπνίσματος ως μνήμη “χαλάρωσης”, “φιλίας” ή “απόλαυσης”. Η καταγραφή αυτή στο υποσυνείδητο μας δείχνει πως δουλεύει αυτός ο πολύπλοκος προγραμματισμός που γίνεται στον εγκέφαλό μας. Η χρονική στιγμή που έγινε για πρώτη φορά εκείνη η εγγραφή ήταν μια στιγμιαία ύπνωση όπου το τσιγάρο συνδέθηκε μέσα μας με κάτι απαραίτητο και αναγκαίο για εκείνη την εποχή. Το υποσυνείδητο ως μηχανισμός, απλά συνδέει και ταξινομεί εικόνες, συναισθήματα, μνήμες και συνήθειες. Όταν ενεργοποιηθεί καλεί αυτές τις μνήμες αυτόματα χωρίς να μπορεί να διακρίνει αν είναι ωφέλιμες ή επιζήμιες για εμάς. Έτσι όταν  έχουμε συνδέσει το κάπνισμα με την αίσθηση της απόλαυσης, είναι φυσικό να μην μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον προγραμματισμό. Για να αλλάξει αυτή η συνήθεια του καπνίσματος χρειάζεται να επανα-προγραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας δημιουργώντας έναν καινούργιο υγιή συσχετισμό που μπορεί να διαγράψει την επιζήμια εγγραφή έτσι ώστε να επικρατήσει η ωφέλιμη συνήθεια. Ένα πολύ καλό εργαλείο για να επιτύχουμε αυτήν την διαδικασία αντιστροφής είναι η θεραπευτική ύπνωση.

Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης το άτομο εξακολουθεί να είναι ενήμερο για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, ακόμη και να έχει τα μάτια του ανοιχτά, αν επιθυμεί. Στην πραγματικότητα, οι εγκεφαλικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε ασθενείς κατά τη διάρκεια συνεδριών ύπνωσης έδειξαν υψηλό επίπεδο νευρολογικής δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης για διακοπή του καπνίσματος, το άτομο καλείται συχνά να οραματιστεί με την καθοδήγηση της θεραπεύτριας δυσάρεστα επακόλουθα από το κάπνισμα. Μετά τη συνεδρία το άτομο αισθάνεται ότι έχει καταπιεί την εξάτμιση φορτηγού ή ότι το κάπνισμα θα αφήσει το στόμα του να αισθάνεται εξαιρετικά ξερό και ως φυσική συνέπεια απεχθάνεται το κάπνισμα.

Κατά τη διάρκεια της  θεραπευτικής ύπνωσης, το άτομο βρίσκεται σε βαθιά συγκέντρωση. Τα κύματα Β του εγκεφάλου μας (συνειδητό επίπεδο) είναι ο “φρουρός” της πρόσβασης μας για το υποσυνείδητο. Στην υπνοθεραπεία χαλαρώνουμε τον “φρουρό” και έχουμε άμεση πρόσβαση στο υποσυνείδητο που είναι τα κύματα Α του εγκεφάλου, ο φυσικός μας μηχανισμός της ονειροπόλησης και της φαντασίας. Η άμεση αυτή πρόσβαση στο υποσυνείδητο μας βοηθά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξουμε συμπεριφορές χρόνων γιατί η δυσφορία μας είναι άμεση. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του καπνίσματος η μέθοδος που χρησιμοποιείται  είναι αποτελεσματική μέσα σε 1 μόνο συνεδρία.

Χρειάζεται 1 συνεδρία 2 ωρών, για να κόψει κάποιος το κάπνισμα. Κατά την διάρκεια των 2 ωρών εκτελούνται οι παρακάτω διαδικασίες:

 • Χαλαρώνουμε το νου και το σώμα μέσα από τον λόγο και τη μουσική εφαρμόζοντας ήπια σταδιακή καθοδηγούμενη χαλάρωση και οραματισμό.
 • Ο ενδιαφερόμενος κάθεται σε πολυθρόνα για να απολαύσει ολοκληρωτικά την χαλάρωση του και μπορεί να έχει τα μάτια ανοιχτά η κλειστά.
 • Ο νους σταματά να σκέφτεται και έτσι το υποσυνείδητο είναι «δεκτικό και ανοικτό» στις προτάσεις που ακούει.
 • Όλες οι προτάσεις που ακούγονται είναι θετικές και αφορούν τη ζωή του ενδιαφερομένου.
 • Μέσα από την υπνοθεραπεία απελευθερωνόμαστε από το σύμπτωμα ή τη συνήθεια που μας παιδεύει χρόνια με εύκολο τρόπο.
 • Όλες οι προτάσεις έχουν πριν συμφωνηθεί με τον ενδιαφερόμενο προσφέροντας του έτσι τον πλήρη έλεγχο.
 • Η υπνοθεραπεία μπορεί να ηχογραφηθεί και έπειτα ο ενδιαφερόμενος την ακούει μονός του στο σπίτι.
 • Ειδικά διαμορφωμένα κείμενα βοηθούν να αλλάξουμε την αρνητική συνήθεια σε θετική επιλέγοντας υγιείς συνήθειες.
 • Μέσα από το ιστορικό του ενδιαφερομένου φτιάχνουμε το δικό του προσωπικό σενάριο απελευθέρωσης, έτσι όπως μόνο ο ίδιος το επιθυμεί.
 • Το υποσυνείδητο έπειτα εκτελεί αυτή την καινούργια του επιθυμία!

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τις καλύτερες αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε για την υγεία σας αλλά και για τα οικονομικά σας. Το κάπνισμα είναι μια επικίνδυνη, ακόμη και θανατηφόρα συνήθεια. Είναι μια από τις κυριότερες αιτίες του καρκίνου. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, ασθένειες των πνευμόνων, και συμβάλλει σε άλλα προβλήματα υγείας.

Μια μελέτη του 2007 από ερευνητές του American College of Chest Physicians συνέκρινε την ύπνωση με τη θεραπεία νικοτίνης ως υποκατάστατο. Το 50% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία στην ομάδα υπνοθεραπείας δεν κάπνισε μέχρι και τις 26 εβδομάδες σε σύγκριση με μόλις 15,78% στην ομάδα που λάμβανε νικοτίνη ως υποκατάστατο. Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία νικοτίνης και υπνοθεραπείας παρουσίασαν επίσης ποσοστό επιτυχίας 50% στις 26 εβδομάδες.

https://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071022124741.htm

Μια μελέτη του 1994 που δημοσιεύθηκε στο Psychological Reports εξέτασε την αποτελεσματικότητα της υπνοθεραπείας σε συνδυασμό με τη τεχνική που δημιουργεί αποστροφή για το τσιγάρο. Στη μελέτη, 93 άντρες και 93 γυναίκες συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος που συνδυάζει και τις δύο μεθόδους. Μετά από τρεις μήνες, σχεδόν το 90% και των δύο ομάδων σταμάτησε το κάπνισμα.

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.2466/pr0.1994.75.2.851

Το 2001, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal for Clinical and Experimental Hypnosis εξέτασε την αποτελεσματικότητα της ύπνωσης και ενός πρωτοκόλλου άμεσης διακοπής καπνίσματος. Τα αποτελέσματα: Από τους 43 καπνιστές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, 39 παρέμειναν χωρίς καπνό μετά από 6 μήνες.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00207140108410075

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου της Iowa με δείγμα 72.000 ατόμων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο Journal of Applied Psychology, κατέδειξαν την Υπνοθεραπεία ως την «πιο αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας με υποκατάστατα νικοτίνης

Η Ύπνωση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την μόνιμη διακοπή καπνίσματος, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη επιστημονική σύγκριση μεθόδων διακοπής της συνήθειας που έγινε ποτέ” – New Scientist, volume 136, issue 1845 (https://www.newscientist.com/article/mg13618450-700-how-one-in-five-have-given-up-smoking/).

Η ύπνωση εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους εναντίον του καπνίσματος.

https://psycnet.apa.org/record/2009-10641-024

Σε μια ακόμη πηγή βλέπουμε πώς η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

https://pdfs.semanticscholar.org/c6e3/8afc8fb21d1a89557b4259ab888e8d383d88.pdf

Ακόμη ένα άρθρο από το National Council of Hypnotherapy

https://www.hypnotherapists.org.uk/6466/hypnotherapy-can-help-stop-smoking/

Οφέλη:

 • Φυσικά η καλή υγεία
 • Φρέσκια αναπνοή και όμορφη ευωδία στα ρούχα και στο σώμα
 • Καθαρότητα, διαύγεια σκέψης και συγκέντρωση
 • Σωματική αντοχή και ευεξία
 • Συναισθηματικές αντοχές
 • Σημαντική μείωση του άγχους, του θυμού και της επιθετικότητας
 • Λιγότερα ατυχήματα
 • Περισσότερη ευχαρίστηση στην καθημερινότητα
 • Βελτιωμένη γονιμότητα
 • Πιο υγιές δέρμα
 • Λευκότερα δόντια και πιο δροσερή και ευχάριστη αναπνοή
 • Απαλότερα και πιο λαμπερά μαλλιά
 • Αποταμίευση

.

*Η παραπάνω μέθοδος απευθύνεται μόνο σε καπνιστές που είναι έτοιμοι και θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα μια για πάντα.

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)