Πώς η Υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει

“Και είναι μέσω της σκοτεινής νύχτας της ψυχής που αντιλαμβανόμαστε την πραγματική έννοια της χαράς”

Ο σκοπός της υπνοθεραπείας είναι να βρει την βασική αιτία της κατάθλιψης και να εστιάσει σε τρόπους αντιμετώπισης της. Τις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία θάβεται σε υποσυνείδητο επίπεδο και το άτομο ταυτίζεται με τα αρνητικά του συναισθήματα γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Ο καθένας μας μπορεί να νοσήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, ωστόσο η κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή δυσαρέσκεια ή απογοήτευση. Η ψυχολογική κατάσταση αυτής της ασθένειας είναι δύσκολο να εκφραστεί με λόγια ενώ υπάρχουν και μεγάλες συναισθηματικές αποκλείσεις. Αυτό δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, όπως μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι, αλλά μέρος της ψυχολογικής διαταραχής.

Η διαχείριση της εσωτερικής μας ηρεμίας με κέντρο την αγάπη και την πληρότητα στη ζωή μας είναι η πιο δύσκολη διαδικασία. Οι περισσότεροι απλά ασχολούνται με την πρακτική διαχείριση της ίδιας της ζωής χωρίς να έχουν καμία σύνδεση με τον εσωτερικό τους εαυτό. Κάποιοι προσπαθούν να συγκεντρωθούν με πάθος στον εσωτερικό τους κόσμο αγνοώντας τον καθημερινό τους κόσμο που καταρρέει. Καμία λύση από τις δύο περιπτώσεις δεν φέρνει εσωτερική ειρήνη ή ευημερία. Η δυσκολία για αυτή την ισορροπία οδηγεί στο αποτέλεσμα της κατάθλιψης. Όταν η κατάθλιψη δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να έχει επιζήμιο αποτέλεσμα στην υγεία, τα οικονομικά, την εργασία και τις σχέσεις σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κατάθλιψης που τείνουν να κατηγοριοποιούνται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, τα διαδεδομένα χαρακτηριστικά και τη διάρκεια τους.

Η κατάθλιψη μπορεί να προέρχεται από:

 • Τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος
 • Συνεχές άγχος, κοινωνική πίεση
 • Ανεπίλυτες κρίσεις πανικού
 • Τοξικές σχέσεις
 • Φροντίδα άρρωστων συγγενών
 • Απώλεια αγαπημένου προσώπου
 • Χρόνια ασθένεια

Ψυχολογικά Συμπτώματα

 • Αίσθηση απαισιοδοξίας
 • Αίσθηση ανησυχίας, θλίψης και κενού.
 • Αίσθηση νευρικότητας και θυμού
 • Αίσθηση ενοχής, μειωμένης αξίας και απελπισίας
 • Δυσκολία συγκέντρωσης και λήψης αποφάσεων
 • Σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας
 • Απώλεια ενδιαφέροντος για παλαιότερες ασχολίες
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Σωματικά Συμπτώματα

 • Αλλαγές στο μοτίβο ύπνου
 • Κούραση ή εξάντληση
 • Δυσκοιλιότητα
 • Πόνος
 • Απώλεια ή αύξηση βάρους
 • Έλλειψη ενέργειας
 • Απώλεια λίμπιντο
 • Απώλεια ενδιαφέροντος για χόμπι ή δραστηριότητες
 • Αναβλητικότητα
 • Μειωμένη απόδοση στην εργασία
 • Απόσυρση από την κοινωνική ζωή

Η ψυχολογική κατάσταση της κατάθλιψης από την αρχή ως το τέλος αποτυπώνεται στην περιγραφή του Χέιμλερ “η σκοτεινή νύχτα της ψυχής” στο παρακάτω κείμενο:

“Η σκοτεινή νύχτα της ψυχής είναι η νύχτα του θεού. Είναι η νύχτα που το σκοτάδι καταπίνει τα πάντα: τις επιθυμίες μας, τις ελπίδες μας, τις σκέψεις μας, τη διαίσθησή μας, την έκφραση μας καθώς και ότι έχουμε γιορτάσει στο παρελθόν, καθώς και οτιδήποτε για το οποίο έχουμε αισθανθεί ευγνωμοσύνη. Ακόμη και οι ύμνοι για την αγάπη του Θεού-προσευχή, εξιλέωση, περίτεχνοι ύμνοι που δοξολογούν το θεό, όλα αυτά ξαφνικά χάνονται σε ένα κενό χωρίς μα αφήσουν ίχνος.

Κάθε πράξη που κάνουμε να προσεγγίσουμε το Θεό, μας απομακρύνει και κάθε παρόμοια προσπάθεια εξανεμίζεται. Το μόνο που μένει είναι εκείνο που μπορούμε να αντιληφθούμε άμεσα : η ανθρώπινη, προσωρινή και εύθραυστη φύση μας-ύψιστα πολύτιμες στιγμές συνειδητοποίησης.

Υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τον εαυτό μας στην σκοτεινή νύχτα της ψυχής; Όχι. Η νύχτα αυτή ενισχύει την αληθινή μας ύπαρξη στο παρόν και  με αυτήν τη  συνειδητοποίηση  γινόμαστε προνοητικοί, ξεκάθαροι, ειλικρινείς, προσηλωμένοι στο άμεσο, χωρίς να παραπλανιόμαστε από  απατηλά κοσμικά όνειρα. Σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν υποκύπτουμε από κανένα φόβο και καμία απειλή.

Αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα εκείνα, τους συμβολισμούς και τις εικόνες που παρουσιάζονται μπροστά μας, ως τα πέπλα του θεού.

Παραμένουμε προστατευμένοι από το σκοτάδι που μας απομονώνει από φως τόσο εκτυφλωτικό, το οποίο μας τυφλώνει παρά μας βοηθά να δούμε. Αυτό το σκοτάδι γεννά μέσα μας μια ιδιόμορφη διαύγεια που διαλύει τις ψευδαισθήσεις. Ανοίγουμε τα κανάλια επικοινωνίας και δεκτικότητας προς όλες τις κατευθύνσεις και την ίδια στιγμή μένουμε σταθεροί στο κέντρο μας γνωρίζοντας τα όρια μας.

Στην σκοτεινή νύχτα της ψυχής είμαστε ότι έχει απομείνει μετά από τη φωτιά. Έχουμε εξαγνιστεί, έχουμε γίνει εσωτερικά όμορφοι και αισθανόμαστε πληρότητα. Και καθώς η σκοτεινή νύχτα ξημερώνει και αχνοφαίνεται το φως της αυγής η προσέγγιση που έχουμε προς τους άλλους είναι τώρα διαφορετική. Νιώθουμε περισσότερο συνδεδεμένοι με εκείνους και παράλληλα έχουμε βρει το κέντρο μέσα μας. Νιώθουμε αποδοχή για αυτήν την σύνδεση και παράλληλα μεγάλη ανεξαρτησία. Αντικρίζουμε τη ζωή όπως πραγματικά είναι, αντιλαμβανόμαστε την θνητότητα μας και είμαστε ανοιχτοί στα δώρα και τις προκλήσεις της.

Και είναι μέσω της σκοτεινής νύχτας της ψυχής που αντιλαμβανόμαστε την πραγματική έννοια της χαράς”

Κατάθλιψη και πνευματική αφύπνιση

Η κατάθλιψη για πολλά άτομα που την έχουν ξεπεράσει είναι μια ευκαιρία για πνευματική αφύπνιση. Μετά από αυτήν την εμπειρία οι προτεραιότητες αλλάζουν, οι στόχοι μεταβάλλονται, η ζωή αποκτά καινούργιο νόημα. Η εργασία, οι σχέσεις και τόσα άλλα μονοπάτια στη ζωή γίνονται επιλογές. Η υπνοθεραπεία συνδέεται άμεσα με το υποσυνείδητο μυαλό και μπορεί να διορθώσει την αντίληψή σας για το γεγονός ή την χρόνια κατάσταση που έχει προκαλέσει την κατάθλιψή. Στόχος της υπνοθεραπείας είναι η βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της διάθεσής σας ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την ανεξαρτησία σας πίσω με τη σωστή υποστήριξη και ενδυνάμωση. Συγχρόνως θα αρχίσετε να βιώνετε χαρά και να κερδίσετε ωφέλιμες συνειδητοποιήσεις που θα σας βοηθήσουν να κατανοήστε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας.

Βιβλιογραφία

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.