Συμπληρωματική Θεραπεία Καρκίνου

Το ψυχολογικό προφίλ των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο.

Ο καρκίνος είναι ένα σύμπτωμα που έχει τις ρίζες του σε βαθύτερα αίτια. Υπάρχουν συσσωρευμένα ψυχικά τραύματα που τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο άθελα τους έχουν σωματοποιήσει. Υπάρχει φυσικά η προδιάθεση η οποία όμως ενισχύεται από τους ψυχολογικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες. Συνήθως όταν υπάρχει μεγάλη συσσώρευση τραυμάτων, ή κάποιο σόκ, τότε ο καρκίνος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνει την εμφάνιση του. Τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο, συχνά αισθάνονατι ανίσχυρα και οργισμένα και νιώθουν συντετριμμένα, πρίν ο καρκίνος κάνει την εμφάνιση του. Έχει προηγηθεί εσωτερική σύγκρουση, καημός, πικρία, σύγχυση και ένταση γύρω από βαθύτερα προσωπικά τους θέματα. Συχνά υπάρχουν τραύματα αυτο-απόρριψης και ανεπάρκειας. Οι καρκινοπαθείς έχουν συχνά δυσαρμονικές  πεποιθήσεις απέναντι σε κομμάτια του εαυτού τους με τα οποία τα άτομα αυτά δεν θέλουν να ασχοληθούν. Ενώ δίνουν αγάπη, υποστήριξη και καλοσύνη, έχουν όσον αφορά τον εαυτο τους χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και δεν αγαπούν τον εαυτό τους. Προσπαθούν να αγνοήσουν τον δικό τους πόνο φροντίζοντας τις ανάγκες των άλλων. Αναζητούν την αγάπη με αμφισβήτούμενο τρόπο και δεν μπορούν να συνδεθούν με την αγάπη ή να επιτρέψουν στο συναίσθημα αυτό να μπεί στη ζωή τους.

Οι καρκινοπαθείς πριν εκδηλώσουν αυτήν την ασθένεια, καταπιέζουν τα αρνητικά τους συναισθήματα, ειδικά τον θυμό και την βαθιά οργή που νιώθουν για την πορεία της ζωής τους. Έχουν βαθύ πόνο και μακρόχρονη πικρία που οφείλεται σε ματαιωμένα σχέδια και εμπόδια των περιστάσεων αλλά και άλλων ανθρώπων. Υπάρχει μέσα τους βαθιά ενόχληση και θλίψη, που τους κάνει να πνίγονται αλλά δεν μπορούν να εκφράσουν ή να δώσουν διέξοδο στην δημιουργική τους ενέργεια. Σύμφωνα με πηγές και προσωπική παρατήρηση, κάθε σημείο του σώματος που εμφανίζεται ο καρκίνος έχει κάτι να πει για κάποιο καταπιεσμένο συναίσθημα. Για παράδειγμα ο καρκίνος του μαστού εκφράζει μπλοκαρισμένα συναισθήματα από και πρός τα μέλη της οικογένειας, αισθήματα εγκατάλειψης και μη αποδοχής ή στήριξης από την οικογένεια και την κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση όμως τα τραύματα που υπάρχουν κρυμμένα πίσω από κάθε ιστορικό και περίπτωση, αντιμετωπίζονται μέσω της υπνοθεραπείας, μέσω της καταλληλότερης κάθε φορά τεχνικής με διαχείριση θυμού, υγιή όρια, αγάπη εαυτού, απελευθέρωση από τη συνεξάρτηση, αποτοξίνωση από επιθετικές και εκδικητικές σκέψεις και επανάκτηση ελέγχου νού και σώματος με σκοπό την ψυχοσωματική υγεία.

Πώς η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει:

Η υπνοθεραπεία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη για τη θεραπεία των καρκινοπαθών, α) σε αρχικό στάδιο, β) σε μετεγχειρητικό στάδιο αλλά και γ) στην τελική φάση. Η θεραπευτική ύπνωση απομακρύνει τον καρκινοπαθή από την συχνότητα του πόνου. Μπορεί επίσης να προκαλέσει απευαισθητοποίηση ή και μεταφορά του πόνου σε άλλο μέρος, αφαιρώντας τον πόνο από το επώδυνο σημείο. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως ναυτία, τάση για έμετο, απώλεια όρεξης, άγχος, κατάθλιψη, ενοχή, θυμό, εχθρότητα, απογοήτευση, απομόνωση, μειωμένη αίσθηση αυτοεκτίμησης, φόβο θανάτου και άλλα συναφή συναισθήματα. Η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου προκαλούν αγχωτικές καταστάσεις με υψηλά επίπεδα ψυχολογικών και ψυχιατρικών διαταραχών σύμφωνα με τις μελέτες των τελευταίων 20 χρόνων, οι οποίες μπορούν να  προληφθούν μέσω της υπνοθεραπείας.

Σε μετεγχειρητικό στάδιο η θεραπευτική ύπνωση μειώνει τις παρενέργειες της χειρουργικής επέμβασης: όπως το άγχος, τον πόνο, τη ναυτία και την κόπωση. Παρέχει μείωση των συμπτωμάτων και δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις διαδικασίες της θεραπείας τους. Το όφελος της υπνοθεραπείας συνεχίζεται σε βαθος χρόνου και βελτιώνει σημαντικά την καλή διάθεση των ασθενών.

Η υπνοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική στη συμπληρωματική θεραπεία της διαχείρισης ασθενών με καρκίνο που βρίσκονται σε τελική φάση. Είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση (1) της διαχείρισης του άγχους, της κατάθλιψης, του θυμού και της απογοήτευσης. (2) διαχείριση του πόνου, της κόπωσης και της αϋπνίας, (3) διαχείριση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, και (4) θετικό οραματισμό για την βελτίωσης της υγείας τους. Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι η υπνοθεραπεία βελτιώνει την ατομική ποιότητα ζωής αλλά και το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών. Οι πιο γνωστές από αυτές τις τεχνικές περιλαμβάνουν τη χρήση “θετικού οραματισμού” όπως π.χ. ενός ισχυρού στρατού λευκών αιμοσφαιρίων που σκοτώνει καρκινικά κύτταρα. Μια δεκαετής μελέτη παρακολούθησης καρκινοπαθών που περιλάμβανε 86 γυναίκες με καρκίνο, αύξησε σημαντικά τη διάρκεια και το χρόνο επιβίωσης τους. Η μελέτη αυτή είχε αντικείμενο την υποστήριξη και την έκφραση της ομάδας μια φορά την εβδομάδα ανά έτος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι οι μετεγχειρητικές επιπλοκές και ο χρόνος νοσηλείας για την ομάδα αυτή ήταν σημαντικά μικρότερες.

Βιβλιογραφία

 • Hypnosis for Cancer Care: Over 200 Years Young

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3755455/

 • Hypnotherapy in cancer care: Clinical benefits and prospective implications

http://www.jhrr.org/article.asp?issn=2394-2010;year=2017;volume=4;issue=3;spage=96;epage=103;aulast=Sharma

 • Effectiveness of Hypnotherapy with Cancer Patients’ Trajectory: Emesis, Acute Pain, and Analgesia and Anxiolysis in Procedures

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00207140701338647?journalCode=nhyp20

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00029157.2017.1316233

 • The effect of hypnotherapy on the quality of life in women with breast cancer

https://www.researchgate.net/publication/318489200_The_effect_of_hypnotherapy_on_the_quality_of_life_in_women_with_breast_cancer

 • The effect of hypnotherapy on the quality of life in women with breast cancer

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0960977617307701

 • Evaluation of Hypnotherapy in Pain Management of Cancer Patients: A Clinical Trial from India

https://www.researchgate.net/publication/319535737_Evaluation_of_Hypnotherapy_in_Pain_Management_of_Cancer_Patients_A_Clinical_Trial_from_India

 • Hypnosis therapy decreases fatigue in breast cancer patients

https://www.oncologynurseadvisor.com/home/headlines/web-exclusives/hypnosis-therapy-decreases-fatigue-in-breast-cancer-patients/

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)