Τα Υγιή μας Όρια δείχνουν πόσο σεβόμαστε και αγαπάμε τον εαυτό μας

“Τα υγιή μας όρια είναι τα συναισθήματά μας, οι ανάγκες μας, οι επιθυμίες μας, οι επιλογές μας, ο ίδιος μας ο εαυτός.”Teal Swan

Η πραγματική ευτυχία αρχίζει με την αγάπη προς τον εαυτό μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ορίσουμε τα όρια μας. Όλοι χρειαζόμαστε τον προσωπικό μας χώρο, χρόνο και ενέργεια και αυτό επιφέρει ισορροπία και τάξη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δηλώσουμε ήρεμα και ευγενικά τί μας αρέσει και τί δεν μας αρέσει.  Πολλές φορές, αν προσθέσουμε χιούμορ, τότε η δήλωσή μας, γίνεται δεκτή πιο εύκολα και άμεσα, χωρίς να προκαλέσουμε αντίδραση. Πρέπει επίσης να μείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας και να μην τις θυσιάσουμε μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσουμε κάποιον άλλο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αρχίσουμε να διεκδικούμε τον αυτοσεβασμό μας και για να δώσουμε το παράδειγμα και στους άλλους να θέσουν τα δικά τους όρια. Τα υγιή μας όρια είναι η έκφραση του εαυτού μας: τα συναισθήματα, οι επιλογές, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας.

Η λύση δεν μπορεί να έρθει από κάποιον εξωτερικό παράγοντα αλλά, μόνο μέσα από εμάς, όταν αποφασίσουμε να ξεφορτωθούμε το παλιό σύστημα αξιών και όταν αλλάξουμε οπτική γωνία και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, αλλά να ενεργούμε συνειδητά μετά από ώριμη σκέψη χωρίς πίεση. Έτσι για παράδειγμα, εάν κάποιος, “παίζει” με κάποια λέξη, (ναι ή όχι), ή έχει κάποια συμπεριφορά που μεταβάλλεται ανάλογα με τη διάθεσή του και συνειδητά, μας προκαλεί πόνο ή φόβο, είναι επιτακτική ανάγκη να θέσουμε όρια. Εάν δεν το κάνουμε αυτό είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Δηλώνοντας τί μας ενοχλεί, παρατηρούμε και τους άλλους γύρω μας να αλλάζουν.

Ορίζοντας τα Υγιή μας Όρια

Όταν έχουμε τη δύναμη να ορίσουμε τα υγιή μας όρια νιώθουμε δυνατοί και ευέλικτοι ενώ συγχρόνως είμαστε καλοδιάθετοι. Όταν δεν έχουμε υγιή όρια, η τα όρια αυτά δεν είναι σαφώς ορισμένα, είμαστε εκτεθειμένοι και πληγωνόμαστε εύκολα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει υπάρξει ένα παλαιότερο τραύμα, εξαιτίας μιας προηγούμενης κακής εμπειρίας σε προσωπικό, ή επαγγελματικό επίπεδο, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, σε κάποια στιγμή ης ζωής μας. Κάποιοι από εμάς δεν έχουμε μάθει ποτέ να ορίζουμε τα όρια αυτά, επειδή δεν είχαμε το σωστό μοντέλο συμπεριφοράς από την οικογένεια μας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ανάγκη να ορίσουμε τα όρια μας είναι επιτακτική, έτσι ώστε να μπορούμε να παίρνουμε εμείς άφοβα και χωρίς ενοχές αποφάσεις για τη δική μας ζωή.

Γενικά παραδείγματα έλλειψης Υγιών Ορίων

 • Μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες πολύ γρήγορα, ή απομονώνεσαι και δεν εκφράζεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. (Ανισορροπία)
 • Αισθάνεσαι υπεύθυνη/νος για την ευτυχία των άλλων. (Υπάρχουν άνθρωποι που ίσως έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από εσένα και εσύ εξακολουθείς να τις τρέφεις. Διεκδίκησε την ελευθερία σου, ήρεμα και με ευγένεια. Κόψε τον ομφάλιο λώρο. Χρησιμοποίησε λίγο χιούμορ για να αισθανθείς πιο άνετα.)
 • Δεν μπορείς να πεις όχι, επειδή φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε κρίνουν, ή γιατί μπορεί να πληγώσεις κάποιον. (Και προτιμάς να καταπιέσεις τον εαυτό σου. Εξέτασε γιατί δέχεσαι να το κάνεις αυτό κ πόσο εκτιμάς τον εαυτό σου σε σχέση με τους άλλους.)
 • Εξέτασε την αίσθηση της ταυτότητας σου, ποιά/ος πραγματικά είσαι και πόσο δυνατή/ός αισθάνεσαι. Πώς μετράς πόσο αξίζεις? Με βάση το 1 εώς το 10 πόσο εκτιμάς τον εαυτό σου? Πόσο σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων; (Πόσο χρειάζεσαι την έγκριση τους για να πιστέψεις στον εαυτό σου;)
 • Έχεις αισθανθεί τελευταία αδύναμη/ος και φοβισμένη/ος, επιτρέποντας έτσι σε άλλους να πάρουν αποφάσεις για πράγματα που σε αφορούν, μη παίρνοντας την ευθύνη του εαυτού σου. (Τι είναι αυτό που φοβάσαι)
 • Παίρνεις την ευθύνη για πράγματα που σε αφορούν, ή λουφάζεις στο περιθώριο;
 • Θυμώνεις και χάνεις τον έλεγχο, βρίζοντας και μειώνοντας κάποιον άλλο, ή επιτρέπεις σε κάποιο άλλο άτομο να έχει αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά; (Έλλειψη σεβασμού στον εαυτό σου).

Κρίσεις πανικού, που δείχνουν αδυναμία έκφρασης της ανάγκης να φροντίσεις τον εαυτό σου και να αισθανθείς όμορφα.( Θυματοποίηση που φτάνει στα όρια του αυτοτραυματισμού self-harm)

 • Αδυνατείς να περιφρουρήσεις τον προσωπικό σου χώρο σε ρεαλιστικό και μεταφορικό επίπεδο.(Φόβος έκφρασης και αγάπης εαυτού.)

Γενικά παραδείγματα ένδειξης Υγιών Ορίων

 • Αυτογνωσία και αυτοσεβασμός
 • Ικανότητα να διαφοροποιείσαι όσον αφορά τις ανάγκες σου, τα συναισθήματα σου και τις επιθυμίες σου, από τους άλλους. Συνειδητοποίηση ότι τα όρια σου και οι ανάγκες σου είναι διαφορετικά από τα όρια και τις ανάγκες των άλλων. Ένα απλό παράδειγμα είναι ο προσωπικός σου χρόνος και πώς τον διαχειρίζεσαι.
 • Ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να κάνει υγιής επιλογές και παίρνεις την ευθύνη για οτιδήποτε σε αφορά.
 • Είσαι αποφασιστική/ός. Λες ναι και όχι με σιγουριά και ειλικρίνεια και θέλεις και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Νιώθεις άνετα να εκφράσεις κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά το λες με ευγενικό ή και χιουμοριστικό τρόπο. Σκοπός σου είναι να εκφράσεις κάτι και όχι να προσβάλλεις τον άλλο.
 • Περιφρουρείς τον προσωπικό σου χώρο, σε φυσικό και προσωπικό επίπεδο από παραβιάσεις ατόμων που δεν σε ωφελούν.
 • Παίρνεις το χρόνο σου και εμπιστεύεσαι σταδιακά μέχρι να αισθανθείς ασφαλής σε μια σχέση.
 • Οι σχέσεις σου με τους άλλους, διακατέχονται από σεβασμό, υπευθυνότητα και ισορροπία.
 • Μένεις σταθερή/ός στις αξίες και τα ιδανικά σου, ακόμη και όταν σε πιέζουν να υποκύψεις.
 • Σέβεσαι το χώρο και τον χρόνο των άλλων και δεν χάνεις τον έλεγχο, ακόμη και όταν σε προκαλούν λεκτικά ή με τις πράξεις τους.
 • Ενημερώνεις ευγενικά τους άλλους όταν με τη συμπεριφορά τους, καταπατούν τα όρια σου. Ταυτόχρονα τους ζητάς να συμπεριφερθούν ευπρεπώς αν σε έχουν προσβάλλει. Εάν αρχικά δεν αντιλαμβάνονται, το οποίο μπορεί να συμβεί, όταν έχεις μόλις αρχίσει να ορίζεις τα όρια σου για πρώτη φορά, μένεις σταθερή/ός στη στάση σου και δίνεις χρόνο και χώρο στο άλλο άτομο να συνειδητοποιήσει την αλλαγή σου.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Γράψε μια λίστα με τα δικά σου ευρήματα σου από υγιή και μη υγιή όρια. Η συνειδητοποίηση αυτή θα σε βοηθήσει να αλλάξεις κάποιες πεποιθήσεις που ίσως να μην είναι δικές σου, ή να πετάξεις από πάνω σου ενοχές και να αποφύγεις καταστάσεις που δεν σε ωφελούν.

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

  Χρυσάνθη Δαφοπούλου – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

  Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια Νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Είναι απόφοιτος του (SICH) Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy of London και έχει πιστοποίηση και έγκριση άσκησης από το Σώμα Υπνοθεραπευτών της μεγάλης Βρετανίας, National Council of Hypnotherapy (NCH), General Hypnotherapy Register (GHR) και το (Complementary and Natural Healthcare Council) CNHC. Είναι επόπτρια (supervisor) και εκπαιδεύτρια υπνοθεραπευτών με τη μέθοδο Solution Focused Hypnotherapy από το National Council of Hypnotherapy. Εκτός από την κλινική της κατάρτιση έχει επίσης παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια του Brian Weiss και έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική του.

  Η πτυχιακή εργασία της σε προηγούμενες κλινικές σπουδές Νοσηλευτικής, αφορά την κλινική κατάθλιψη, φοβίες και κρίσεις πανικού. Σπούδασε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΑ (Ηons) Gender Culture & Development στο πανεπιστήμιο του Sunderland με έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων, ενδοοικογενειακή βία και μεθοδολογία προσωπικής ενδυνάμωσης και ανεξαρτητοποίησης. Η μεταπτυχιακή της εργασία διεκπεραιώθηκε μέσω ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας στο θέμα Gender and Negotiated Female Social Space in the Community of Foteino Village N. Epirus. Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο με εξειδίκευση στην βιωσιμότητα και αστική ανάπτυξη βιοκοινοτήτων, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και μελέτη σχεδιασμού μονάδων ψυχοσωματικής υγείας στην Βενετία και Αίγυπτο.

  Εξειδίκευση στην ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών:

  • Υγιή όρια και αγάπη εαυτού με πρακτική ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης
  • Σύνδεση ενήλικα εαυτού με τον εσωτερικό μας παιδί
  • Διακοπή καπνίσματος σε 2 ώρες
  • Διαχείριση βάρους, βουλιμίας/ανορεξίας
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου/σπαστικής κολίτιδας
  • Θεραπεία με αρχέτυπα βάση Jung
  • Κατάθλιψη, ψυχαναγκαστική διαταραχή, αναβλητικότητα, νευρολογικές διαταραχές,
  • Φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, μετα-τραυματικό στρες, εσωτερικό άγχος
  • Διαχείριση θυμού, ημικρανίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία,
  • Συναισθηματική εξάρτηση στη σχέση, συν-εξάρτηση στην οικογένεια,
  • Αλκοολισμό, τζόγο, εθιστικές ουσίες και συμπεριφορές
  • Ψωρίαση, έκζεμα, αλλεργίες με ψυχογενή αίτια
  • ‘Ελλειψη αυτοπεποίθησης, μαθησιακές δυσκολίες
  • Ανάκληση μνήμης, ενίσχυση της μάθησης,
  • Υπέρταση,
  • Βελτίωση απόδοσης σε αθλητικές επιδόσεις, πρωταθλητισμό
  • Ινομυαλγία, ψυχοσωματικοί πόνοι, νευρολογικά περιστατικά
  • Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο
  • Μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας και σκηνικής παρουσίας για καλλιτέχνες

  Είναι αποκλειστική δημιουργός της τεχνικής Μάσκες ψυχής, κατά την οποία χρησιμοποιείται η μάσκα ως θεραπευτικό εργαλείο και μέσο εμψύχωσης μέσω της ανάκλησης της πρώιμης δημιουργικότητας. Η τεχνική «Μάσκες Ψυχής» περιλαμβάνει την τρισδιάστατη μάσκα ως εργαλείο προσέγγισης του εαυτού, τη θεραπευτική ύπνωση και τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης με νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό. Το άτομο δεν κρύβεται πίσω από τη μάσκα ή το ρόλο αλλά αποκαλύπτεται. Η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική σε: ανάκληση της δημιουργικότητας, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τόνωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, υγιή όρια, αγάπη εαυτού, ενίσχυση της μνήμης και μάθησης όπου η μάσκα ως μέσο θεραπείας ψυχής και σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα συνδέονται με το «δημιουργικό εσωτερικό παιδί που θέλει να συνδεθεί και να μάθει να συνεργάζεται με τον ενήλικο εαυτό του».

  Η κλινική της εμπειρία και οι δημιουργικές της σπουδές έχουν συνδυαστεί αρμονικά στην αντιμετώπιση των παρακάτω σύγχρονων  ψυχοσωματικών ασθενειών και συμπτωμάτων. Τα αποτελέσματα της τεχνικής που εφαρμόζει, γίνονται κατά συνεχή ομολογία των πελατών της  αντιληπτά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Βάση του ιστορικού αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου, καθώς και της προθυμίας του για συνεργασία, για τα περισσότερα από τα παρακάτω θέματα, επέρχεται βελτίωση και μονιμοποίηση του αποτελέσματος μέσα σε 3-6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούν τα δερματικά νοσήματα και τη κατάθλιψη.

  Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό: Νοσοκομείο  Ευαγγελισμός Αθήνα, Royal Victoria Infirmary Hospital Newcastle, Medic Alert Foundation London, Highgate Clinic London, Crouch End Clinic London, Harley Street London και ως περιβαλλοντολογικός σύμβουλος και ελεγκτής στις εταιρίες Ardmore και Oshea.

  Μετά από 16 χρόνια σπουδών, διαμονής και εργασίας στο Λονδίνο έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό για ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Ασχολείται με την κλινική και δημιουργική υπνοθεραπεία, την εκπαίδευση, την έρευνα και την συγγραφή καθώς και την εποπτεία νέων υπνοθεραπευτών μέσω της μεθόδου, Solution Focused Hypnotherapy.

  Σεβασμός

  Wave

  Εχεμύθεια

  Wave

  Ειλικρίνεια

  Wave

  Υπευθυνότητα

  Wave

  Διεύθυνση:
  Ελλησπόντου 7, Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνο: +30 6945 887 679
  E-mail: c.dafop@clinicalhypnotherapynlp.gr

  Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

   Μαρτυρίες Πελατών

   • Σ.Τ.

    Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

   • Γ.Τ.

    Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

   • Μ.Ο.

    Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

   • C.D.

    The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

   • C.G

    Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

   • N.S.

    The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

   • L.T.

    A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

   • D.M.

    She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

   • K.X

    Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

   • M.G

    I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

   • Claire D

    The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

   • Christina G

    Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

   • Nora S.

    The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

   • Leoni T.

    A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

   • Melina E.
    Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
   • Marina K

    Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

   Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

   Χρυσάνθη Δαφοπούλου - Κλινική Υπνοθεραπεία Θεσσαλονίκη - NLP

   Πληροφορίες για Συνεδρίες

   • Ηλικιακή Κατηγορία
    • Ενήλικες
    • Έφηβοι
   • Δυνατότητα Διεξαγωγής Συνεδριών στα
    • Ελληνικά
    • Αγγλικά
   • Δυνατότητα Συνεδρίας

   Χρυσάνθη Δαφοπούλου – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

   Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια Νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Είναι απόφοιτος του (SICH) Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy of London και έχει πιστοποίηση και έγκριση άσκησης από το Σώμα Υπνοθεραπευτών της μεγάλης Βρετανίας, National Council of Hypnotherapy (NCH), General Hypnotherapy Register (GHR) και το (Complementary and Natural Healthcare Council) CNHC. Είναι επόπτρια (supervisor) και εκπαιδεύτρια υπνοθεραπευτών με τη μέθοδο Solution Focused Hypnotherapy από το National Council of Hypnotherapy. Εκτός από την κλινική της κατάρτιση έχει επίσης παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια του Brian Weiss και έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική του.

   Η πτυχιακή εργασία της σε προηγούμενες κλινικές σπουδές Νοσηλευτικής, αφορά την κλινική κατάθλιψη, φοβίες και κρίσεις πανικού. Σπούδασε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΑ (Ηons) Gender Culture & Development στο πανεπιστήμιο του Sunderland με έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων, ενδοοικογενειακή βία και μεθοδολογία προσωπικής ενδυνάμωσης και ανεξαρτητοποίησης. Η μεταπτυχιακή της εργασία διεκπεραιώθηκε μέσω ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας στο θέμα Gender and Negotiated Female Social Space in the Community of Foteino Village N. Epirus. Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο με εξειδίκευση στην βιωσιμότητα και αστική ανάπτυξη βιοκοινοτήτων, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και μελέτη σχεδιασμού μονάδων ψυχοσωματικής υγείας στην Βενετία και Αίγυπτο.

   Εξειδίκευση στην ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών:

   • Υγιή όρια και αγάπη εαυτού με πρακτική ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης
   • Σύνδεση ενήλικα εαυτού με τον εσωτερικό μας παιδί
   • Διακοπή καπνίσματος σε 2 ώρες
   • Διαχείριση βάρους, βουλιμίας/ανορεξίας
   • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου/σπαστικής κολίτιδας
   • Θεραπεία με αρχέτυπα βάση Jung
   • Κατάθλιψη, ψυχαναγκαστική διαταραχή, αναβλητικότητα, νευρολογικές διαταραχές,
   • Φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, μετα-τραυματικό στρες, εσωτερικό άγχος
   • Διαχείριση θυμού, ημικρανίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία,
   • Συναισθηματική εξάρτηση στη σχέση, συν-εξάρτηση στην οικογένεια,
   • Αλκοολισμό, τζόγο, εθιστικές ουσίες και συμπεριφορές
   • Ψωρίαση, έκζεμα, αλλεργίες με ψυχογενή αίτια
   • ‘Ελλειψη αυτοπεποίθησης, μαθησιακές δυσκολίες
   • Ανάκληση μνήμης, ενίσχυση της μάθησης,
   • Υπέρταση,
   • Βελτίωση απόδοσης σε αθλητικές επιδόσεις, πρωταθλητισμό
   • Ινομυαλγία, ψυχοσωματικοί πόνοι, νευρολογικά περιστατικά
   • Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο
   • Μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας και σκηνικής παρουσίας για καλλιτέχνες

   Είναι αποκλειστική δημιουργός της τεχνικής Μάσκες ψυχής, κατά την οποία χρησιμοποιείται η μάσκα ως θεραπευτικό εργαλείο και μέσο εμψύχωσης μέσω της ανάκλησης της πρώιμης δημιουργικότητας. Η τεχνική «Μάσκες Ψυχής» περιλαμβάνει την τρισδιάστατη μάσκα ως εργαλείο προσέγγισης του εαυτού, τη θεραπευτική ύπνωση και τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης με νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό. Το άτομο δεν κρύβεται πίσω από τη μάσκα ή το ρόλο αλλά αποκαλύπτεται. Η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική σε: ανάκληση της δημιουργικότητας, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τόνωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, υγιή όρια, αγάπη εαυτού, ενίσχυση της μνήμης και μάθησης όπου η μάσκα ως μέσο θεραπείας ψυχής και σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα συνδέονται με το «δημιουργικό εσωτερικό παιδί που θέλει να συνδεθεί και να μάθει να συνεργάζεται με τον ενήλικο εαυτό του».

   Η κλινική της εμπειρία και οι δημιουργικές της σπουδές έχουν συνδυαστεί αρμονικά στην αντιμετώπιση των παρακάτω σύγχρονων  ψυχοσωματικών ασθενειών και συμπτωμάτων. Τα αποτελέσματα της τεχνικής που εφαρμόζει, γίνονται κατά συνεχή ομολογία των πελατών της  αντιληπτά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Βάση του ιστορικού αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου, καθώς και της προθυμίας του για συνεργασία, για τα περισσότερα από τα παρακάτω θέματα, επέρχεται βελτίωση και μονιμοποίηση του αποτελέσματος μέσα σε 3-6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούν τα δερματικά νοσήματα και τη κατάθλιψη.

   Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό: Νοσοκομείο  Ευαγγελισμός Αθήνα, Royal Victoria Infirmary Hospital Newcastle, Medic Alert Foundation London, Highgate Clinic London, Crouch End Clinic London, Harley Street London και ως περιβαλλοντολογικός σύμβουλος και ελεγκτής στις εταιρίες Ardmore και Oshea.

   Μετά από 16 χρόνια σπουδών, διαμονής και εργασίας στο Λονδίνο έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό για ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Ασχολείται με την κλινική και δημιουργική υπνοθεραπεία, την εκπαίδευση, την έρευνα και την συγγραφή καθώς και την εποπτεία νέων υπνοθεραπευτών μέσω της μεθόδου, Solution Focused Hypnotherapy.

   Σεβασμός

   Wave

   Εχεμύθεια

   Wave

   Ειλικρίνεια

   Wave

   Υπευθυνότητα

   Wave

   Διεύθυνση:
   Ελλησπόντου 7, Θεσσαλονίκη
   Τηλέφωνο: +30 6945 887 679
   E-mail: c.dafop@clinicalhypnotherapynlp.gr

   Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

    Μαρτυρίες Πελατών

    • Σ.Τ.

     Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

    • Γ.Τ.

     Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

    • Μ.Ο.

     Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

    • C.D.

     The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

    • C.G

     Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

    • N.S.

     The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

    • L.T.

     A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

    • D.M.

     She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

    • K.X

     Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

    • M.G

     I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

    • Claire D

     The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

    • Christina G

     Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

    • Nora S.

     The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

    • Leoni T.

     A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

    • Melina E.
     Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
    • Marina K

     Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

    Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

    Χρυσάνθη Δαφοπούλου - Κλινική Υπνοθεραπεία Θεσσαλονίκη - NLP

    Πληροφορίες για Συνεδρίες

    • Ηλικιακή Κατηγορία
     • Ενήλικες
     • Έφηβοι
    • Δυνατότητα Διεξαγωγής Συνεδριών στα
     • Ελληνικά
     • Αγγλικά
    • Δυνατότητα Συνεδρίας

    Χρυσάνθη Δαφοπούλου – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

    Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια Νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Είναι απόφοιτος του (SICH) Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy of London και έχει πιστοποίηση και έγκριση άσκησης από το Σώμα Υπνοθεραπευτών της μεγάλης Βρετανίας, National Council of Hypnotherapy (NCH), General Hypnotherapy Register (GHR) και το (Complementary and Natural Healthcare Council) CNHC. Είναι επόπτρια (supervisor) και εκπαιδεύτρια υπνοθεραπευτών με τη μέθοδο Solution Focused Hypnotherapy από το National Council of Hypnotherapy. Εκτός από την κλινική της κατάρτιση έχει επίσης παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια του Brian Weiss και έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική του.

    Η πτυχιακή εργασία της σε προηγούμενες κλινικές σπουδές Νοσηλευτικής, αφορά την κλινική κατάθλιψη, φοβίες και κρίσεις πανικού. Σπούδασε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΑ (Ηons) Gender Culture & Development στο πανεπιστήμιο του Sunderland με έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων, ενδοοικογενειακή βία και μεθοδολογία προσωπικής ενδυνάμωσης και ανεξαρτητοποίησης. Η μεταπτυχιακή της εργασία διεκπεραιώθηκε μέσω ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας στο θέμα Gender and Negotiated Female Social Space in the Community of Foteino Village N. Epirus. Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο με εξειδίκευση στην βιωσιμότητα και αστική ανάπτυξη βιοκοινοτήτων, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και μελέτη σχεδιασμού μονάδων ψυχοσωματικής υγείας στην Βενετία και Αίγυπτο.

    Εξειδίκευση στην ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών:

    • Υγιή όρια και αγάπη εαυτού με πρακτική ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης
    • Σύνδεση ενήλικα εαυτού με τον εσωτερικό μας παιδί
    • Διακοπή καπνίσματος σε 2 ώρες
    • Διαχείριση βάρους, βουλιμίας/ανορεξίας
    • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου/σπαστικής κολίτιδας
    • Θεραπεία με αρχέτυπα βάση Jung
    • Κατάθλιψη, ψυχαναγκαστική διαταραχή, αναβλητικότητα, νευρολογικές διαταραχές,
    • Φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, μετα-τραυματικό στρες, εσωτερικό άγχος
    • Διαχείριση θυμού, ημικρανίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία,
    • Συναισθηματική εξάρτηση στη σχέση, συν-εξάρτηση στην οικογένεια,
    • Αλκοολισμό, τζόγο, εθιστικές ουσίες και συμπεριφορές
    • Ψωρίαση, έκζεμα, αλλεργίες με ψυχογενή αίτια
    • ‘Ελλειψη αυτοπεποίθησης, μαθησιακές δυσκολίες
    • Ανάκληση μνήμης, ενίσχυση της μάθησης,
    • Υπέρταση,
    • Βελτίωση απόδοσης σε αθλητικές επιδόσεις, πρωταθλητισμό
    • Ινομυαλγία, ψυχοσωματικοί πόνοι, νευρολογικά περιστατικά
    • Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο
    • Μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας και σκηνικής παρουσίας για καλλιτέχνες

    Είναι αποκλειστική δημιουργός της τεχνικής Μάσκες ψυχής, κατά την οποία χρησιμοποιείται η μάσκα ως θεραπευτικό εργαλείο και μέσο εμψύχωσης μέσω της ανάκλησης της πρώιμης δημιουργικότητας. Η τεχνική «Μάσκες Ψυχής» περιλαμβάνει την τρισδιάστατη μάσκα ως εργαλείο προσέγγισης του εαυτού, τη θεραπευτική ύπνωση και τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης με νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό. Το άτομο δεν κρύβεται πίσω από τη μάσκα ή το ρόλο αλλά αποκαλύπτεται. Η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική σε: ανάκληση της δημιουργικότητας, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τόνωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, υγιή όρια, αγάπη εαυτού, ενίσχυση της μνήμης και μάθησης όπου η μάσκα ως μέσο θεραπείας ψυχής και σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα συνδέονται με το «δημιουργικό εσωτερικό παιδί που θέλει να συνδεθεί και να μάθει να συνεργάζεται με τον ενήλικο εαυτό του».

    Η κλινική της εμπειρία και οι δημιουργικές της σπουδές έχουν συνδυαστεί αρμονικά στην αντιμετώπιση των παρακάτω σύγχρονων  ψυχοσωματικών ασθενειών και συμπτωμάτων. Τα αποτελέσματα της τεχνικής που εφαρμόζει, γίνονται κατά συνεχή ομολογία των πελατών της  αντιληπτά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Βάση του ιστορικού αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου, καθώς και της προθυμίας του για συνεργασία, για τα περισσότερα από τα παρακάτω θέματα, επέρχεται βελτίωση και μονιμοποίηση του αποτελέσματος μέσα σε 3-6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούν τα δερματικά νοσήματα και τη κατάθλιψη.

    Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό: Νοσοκομείο  Ευαγγελισμός Αθήνα, Royal Victoria Infirmary Hospital Newcastle, Medic Alert Foundation London, Highgate Clinic London, Crouch End Clinic London, Harley Street London και ως περιβαλλοντολογικός σύμβουλος και ελεγκτής στις εταιρίες Ardmore και Oshea.

    Μετά από 16 χρόνια σπουδών, διαμονής και εργασίας στο Λονδίνο έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό για ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Ασχολείται με την κλινική και δημιουργική υπνοθεραπεία, την εκπαίδευση, την έρευνα και την συγγραφή καθώς και την εποπτεία νέων υπνοθεραπευτών μέσω της μεθόδου, Solution Focused Hypnotherapy.

    Σεβασμός

    Wave

    Εχεμύθεια

    Wave

    Ειλικρίνεια

    Wave

    Υπευθυνότητα

    Wave

    Διεύθυνση:
    Ελλησπόντου 7, Θεσσαλονίκη
    Τηλέφωνο: +30 6945 887 679
    E-mail: c.dafop@clinicalhypnotherapynlp.gr

    Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

     Μαρτυρίες Πελατών

     • Σ.Τ.

      Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

     • Γ.Τ.

      Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

     • Μ.Ο.

      Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

     • C.D.

      The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

     • C.G

      Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

     • N.S.

      The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

     • L.T.

      A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

     • D.M.

      She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

     • K.X

      Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

     • M.G

      I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

     • Claire D

      The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

     • Christina G

      Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

     • Nora S.

      The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

     • Leoni T.

      A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

     • Melina E.
      Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
     • Marina K

      Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

     Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

     Χρυσάνθη Δαφοπούλου - Κλινική Υπνοθεραπεία Θεσσαλονίκη - NLP

     Πληροφορίες για Συνεδρίες

     • Ηλικιακή Κατηγορία
      • Ενήλικες
      • Έφηβοι
     • Δυνατότητα Διεξαγωγής Συνεδριών στα
      • Ελληνικά
      • Αγγλικά
     • Δυνατότητα Συνεδρίας

     Χρυσάνθη Δαφοπούλου – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

     Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια Νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Είναι απόφοιτος του (SICH) Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy of London και έχει πιστοποίηση και έγκριση άσκησης από το Σώμα Υπνοθεραπευτών της μεγάλης Βρετανίας, National Council of Hypnotherapy (NCH), General Hypnotherapy Register (GHR) και το (Complementary and Natural Healthcare Council) CNHC. Είναι επόπτρια (supervisor) και εκπαιδεύτρια υπνοθεραπευτών με τη μέθοδο Solution Focused Hypnotherapy από το National Council of Hypnotherapy. Εκτός από την κλινική της κατάρτιση έχει επίσης παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια του Brian Weiss και έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική του.

     Η πτυχιακή εργασία της σε προηγούμενες κλινικές σπουδές Νοσηλευτικής, αφορά την κλινική κατάθλιψη, φοβίες και κρίσεις πανικού. Σπούδασε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΑ (Ηons) Gender Culture & Development στο πανεπιστήμιο του Sunderland με έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων, ενδοοικογενειακή βία και μεθοδολογία προσωπικής ενδυνάμωσης και ανεξαρτητοποίησης. Η μεταπτυχιακή της εργασία διεκπεραιώθηκε μέσω ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας στο θέμα Gender and Negotiated Female Social Space in the Community of Foteino Village N. Epirus. Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο με εξειδίκευση στην βιωσιμότητα και αστική ανάπτυξη βιοκοινοτήτων, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και μελέτη σχεδιασμού μονάδων ψυχοσωματικής υγείας στην Βενετία και Αίγυπτο.

     Εξειδίκευση στην ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών:

     • Υγιή όρια και αγάπη εαυτού με πρακτική ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης
     • Σύνδεση ενήλικα εαυτού με τον εσωτερικό μας παιδί
     • Διακοπή καπνίσματος σε 2 ώρες
     • Διαχείριση βάρους, βουλιμίας/ανορεξίας
     • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου/σπαστικής κολίτιδας
     • Θεραπεία με αρχέτυπα βάση Jung
     • Κατάθλιψη, ψυχαναγκαστική διαταραχή, αναβλητικότητα, νευρολογικές διαταραχές,
     • Φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, μετα-τραυματικό στρες, εσωτερικό άγχος
     • Διαχείριση θυμού, ημικρανίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία,
     • Συναισθηματική εξάρτηση στη σχέση, συν-εξάρτηση στην οικογένεια,
     • Αλκοολισμό, τζόγο, εθιστικές ουσίες και συμπεριφορές
     • Ψωρίαση, έκζεμα, αλλεργίες με ψυχογενή αίτια
     • ‘Ελλειψη αυτοπεποίθησης, μαθησιακές δυσκολίες
     • Ανάκληση μνήμης, ενίσχυση της μάθησης,
     • Υπέρταση,
     • Βελτίωση απόδοσης σε αθλητικές επιδόσεις, πρωταθλητισμό
     • Ινομυαλγία, ψυχοσωματικοί πόνοι, νευρολογικά περιστατικά
     • Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο
     • Μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας και σκηνικής παρουσίας για καλλιτέχνες

     Είναι αποκλειστική δημιουργός της τεχνικής Μάσκες ψυχής, κατά την οποία χρησιμοποιείται η μάσκα ως θεραπευτικό εργαλείο και μέσο εμψύχωσης μέσω της ανάκλησης της πρώιμης δημιουργικότητας. Η τεχνική «Μάσκες Ψυχής» περιλαμβάνει την τρισδιάστατη μάσκα ως εργαλείο προσέγγισης του εαυτού, τη θεραπευτική ύπνωση και τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης με νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό. Το άτομο δεν κρύβεται πίσω από τη μάσκα ή το ρόλο αλλά αποκαλύπτεται. Η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική σε: ανάκληση της δημιουργικότητας, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τόνωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, υγιή όρια, αγάπη εαυτού, ενίσχυση της μνήμης και μάθησης όπου η μάσκα ως μέσο θεραπείας ψυχής και σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα συνδέονται με το «δημιουργικό εσωτερικό παιδί που θέλει να συνδεθεί και να μάθει να συνεργάζεται με τον ενήλικο εαυτό του».

     Η κλινική της εμπειρία και οι δημιουργικές της σπουδές έχουν συνδυαστεί αρμονικά στην αντιμετώπιση των παρακάτω σύγχρονων  ψυχοσωματικών ασθενειών και συμπτωμάτων. Τα αποτελέσματα της τεχνικής που εφαρμόζει, γίνονται κατά συνεχή ομολογία των πελατών της  αντιληπτά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Βάση του ιστορικού αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου, καθώς και της προθυμίας του για συνεργασία, για τα περισσότερα από τα παρακάτω θέματα, επέρχεται βελτίωση και μονιμοποίηση του αποτελέσματος μέσα σε 3-6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούν τα δερματικά νοσήματα και τη κατάθλιψη.

     Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό: Νοσοκομείο  Ευαγγελισμός Αθήνα, Royal Victoria Infirmary Hospital Newcastle, Medic Alert Foundation London, Highgate Clinic London, Crouch End Clinic London, Harley Street London και ως περιβαλλοντολογικός σύμβουλος και ελεγκτής στις εταιρίες Ardmore και Oshea.

     Μετά από 16 χρόνια σπουδών, διαμονής και εργασίας στο Λονδίνο έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό για ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Ασχολείται με την κλινική και δημιουργική υπνοθεραπεία, την εκπαίδευση, την έρευνα και την συγγραφή καθώς και την εποπτεία νέων υπνοθεραπευτών μέσω της μεθόδου, Solution Focused Hypnotherapy.

     Σεβασμός

     Wave

     Εχεμύθεια

     Wave

     Ειλικρίνεια

     Wave

     Υπευθυνότητα

     Wave

     Διεύθυνση:
     Ελλησπόντου 7, Θεσσαλονίκη
     Τηλέφωνο: +30 6945 887 679
     E-mail: c.dafop@clinicalhypnotherapynlp.gr

     Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

      Μαρτυρίες Πελατών

      • Σ.Τ.

       Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

      • Γ.Τ.

       Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

      • Μ.Ο.

       Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

      • C.D.

       The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

      • C.G

       Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

      • N.S.

       The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

      • L.T.

       A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

      • D.M.

       She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

      • K.X

       Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

      • M.G

       I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

      • Claire D

       The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

      • Christina G

       Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

      • Nora S.

       The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

      • Leoni T.

       A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

      • Melina E.
       Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
      • Marina K

       Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

      Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

      Χρυσάνθη Δαφοπούλου - Κλινική Υπνοθεραπεία Θεσσαλονίκη - NLP

      Πληροφορίες για Συνεδρίες

      • Ηλικιακή Κατηγορία
       • Ενήλικες
       • Έφηβοι
      • Δυνατότητα Διεξαγωγής Συνεδριών στα
       • Ελληνικά
       • Αγγλικά
      • Δυνατότητα Συνεδρίας

      Χρυσάνθη Δαφοπούλου – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

      Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια Νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Είναι απόφοιτος του (SICH) Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy of London και έχει πιστοποίηση και έγκριση άσκησης από το Σώμα Υπνοθεραπευτών της μεγάλης Βρετανίας, National Council of Hypnotherapy (NCH), General Hypnotherapy Register (GHR) και το (Complementary and Natural Healthcare Council) CNHC. Είναι επόπτρια (supervisor) και εκπαιδεύτρια υπνοθεραπευτών με τη μέθοδο Solution Focused Hypnotherapy από το National Council of Hypnotherapy. Εκτός από την κλινική της κατάρτιση έχει επίσης παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια του Brian Weiss και έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική του.

      Η πτυχιακή εργασία της σε προηγούμενες κλινικές σπουδές Νοσηλευτικής, αφορά την κλινική κατάθλιψη, φοβίες και κρίσεις πανικού. Σπούδασε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΑ (Ηons) Gender Culture & Development στο πανεπιστήμιο του Sunderland με έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων, ενδοοικογενειακή βία και μεθοδολογία προσωπικής ενδυνάμωσης και ανεξαρτητοποίησης. Η μεταπτυχιακή της εργασία διεκπεραιώθηκε μέσω ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας στο θέμα Gender and Negotiated Female Social Space in the Community of Foteino Village N. Epirus. Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο με εξειδίκευση στην βιωσιμότητα και αστική ανάπτυξη βιοκοινοτήτων, όπου ασχολήθηκε με την έρευνα και μελέτη σχεδιασμού μονάδων ψυχοσωματικής υγείας στην Βενετία και Αίγυπτο.

      Εξειδίκευση στην ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών:

      • Υγιή όρια και αγάπη εαυτού με πρακτική ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης
      • Σύνδεση ενήλικα εαυτού με τον εσωτερικό μας παιδί
      • Διακοπή καπνίσματος σε 2 ώρες
      • Διαχείριση βάρους, βουλιμίας/ανορεξίας
      • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου/σπαστικής κολίτιδας
      • Θεραπεία με αρχέτυπα βάση Jung
      • Κατάθλιψη, ψυχαναγκαστική διαταραχή, αναβλητικότητα, νευρολογικές διαταραχές,
      • Φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, μετα-τραυματικό στρες, εσωτερικό άγχος
      • Διαχείριση θυμού, ημικρανίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία,
      • Συναισθηματική εξάρτηση στη σχέση, συν-εξάρτηση στην οικογένεια,
      • Αλκοολισμό, τζόγο, εθιστικές ουσίες και συμπεριφορές
      • Ψωρίαση, έκζεμα, αλλεργίες με ψυχογενή αίτια
      • ‘Ελλειψη αυτοπεποίθησης, μαθησιακές δυσκολίες
      • Ανάκληση μνήμης, ενίσχυση της μάθησης,
      • Υπέρταση,
      • Βελτίωση απόδοσης σε αθλητικές επιδόσεις, πρωταθλητισμό
      • Ινομυαλγία, ψυχοσωματικοί πόνοι, νευρολογικά περιστατικά
      • Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο
      • Μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας και σκηνικής παρουσίας για καλλιτέχνες

      Είναι αποκλειστική δημιουργός της τεχνικής Μάσκες ψυχής, κατά την οποία χρησιμοποιείται η μάσκα ως θεραπευτικό εργαλείο και μέσο εμψύχωσης μέσω της ανάκλησης της πρώιμης δημιουργικότητας. Η τεχνική «Μάσκες Ψυχής» περιλαμβάνει την τρισδιάστατη μάσκα ως εργαλείο προσέγγισης του εαυτού, τη θεραπευτική ύπνωση και τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης με νευρο-γλωσσικό προγραμματισμό. Το άτομο δεν κρύβεται πίσω από τη μάσκα ή το ρόλο αλλά αποκαλύπτεται. Η τεχνική αυτή είναι αποτελεσματική σε: ανάκληση της δημιουργικότητας, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τόνωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, υγιή όρια, αγάπη εαυτού, ενίσχυση της μνήμης και μάθησης όπου η μάσκα ως μέσο θεραπείας ψυχής και σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα συνδέονται με το «δημιουργικό εσωτερικό παιδί που θέλει να συνδεθεί και να μάθει να συνεργάζεται με τον ενήλικο εαυτό του».

      Η κλινική της εμπειρία και οι δημιουργικές της σπουδές έχουν συνδυαστεί αρμονικά στην αντιμετώπιση των παρακάτω σύγχρονων  ψυχοσωματικών ασθενειών και συμπτωμάτων. Τα αποτελέσματα της τεχνικής που εφαρμόζει, γίνονται κατά συνεχή ομολογία των πελατών της  αντιληπτά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Βάση του ιστορικού αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου, καθώς και της προθυμίας του για συνεργασία, για τα περισσότερα από τα παρακάτω θέματα, επέρχεται βελτίωση και μονιμοποίηση του αποτελέσματος μέσα σε 3-6 συνεδρίες. Περισσότερες συνεδρίες απαιτούν τα δερματικά νοσήματα και τη κατάθλιψη.

      Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό: Νοσοκομείο  Ευαγγελισμός Αθήνα, Royal Victoria Infirmary Hospital Newcastle, Medic Alert Foundation London, Highgate Clinic London, Crouch End Clinic London, Harley Street London και ως περιβαλλοντολογικός σύμβουλος και ελεγκτής στις εταιρίες Ardmore και Oshea.

      Μετά από 16 χρόνια σπουδών, διαμονής και εργασίας στο Λονδίνο έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό για ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Ασχολείται με την κλινική και δημιουργική υπνοθεραπεία, την εκπαίδευση, την έρευνα και την συγγραφή καθώς και την εποπτεία νέων υπνοθεραπευτών μέσω της μεθόδου, Solution Focused Hypnotherapy.

      Σεβασμός

      Wave

      Εχεμύθεια

      Wave

      Ειλικρίνεια

      Wave

      Υπευθυνότητα

      Wave

      Διεύθυνση:
      Ελλησπόντου 7, Θεσσαλονίκη
      Τηλέφωνο: +30 6945 887 679
      E-mail: c.dafop@clinicalhypnotherapynlp.gr

      Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

       Μαρτυρίες Πελατών

       • Σ.Τ.

        Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

       • Γ.Τ.

        Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

       • Μ.Ο.

        Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

       • C.D.

        The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

       • C.G

        Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

       • N.S.

        The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

       • L.T.

        A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

       • D.M.

        She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

       • K.X

        Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

       • M.G

        I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

       • Claire D

        The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

       • Christina G

        Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

       • Nora S.

        The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

       • Leoni T.

        A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

       • Melina E.
        Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
       • Marina K

        Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

       Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

       Υγιή Όρια

       Υγιή Όρια

       “Τα υγιή μας όρια είναι η έκφραση του εαυτού μας: τα συναισθήματα, οι επιλογές, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας.”

       Η πραγματική ευτυχία αρχίζει με την αγάπη προς τον εαυτό μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ορίσουμε τα όρια μας. Όλοι χρειαζόμαστε τον προσωπικό μας χώρο, χρόνο και ενέργεια και αυτό επιφέρει ισορροπία και τάξη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δηλώσουμε ήρεμα και ευγενικά τί μας αρέσει και τί δεν μας αρέσει.  Πολλές φορές, αν προσθέσουμε χιούμορ, τότε η δήλωσή μας, γίνεται δεκτή πιο εύκολα και άμεσα, χωρίς να προκαλέσουμε αντίδραση. Πρέπει επίσης να μείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας και να μην τις θυσιάσουμε μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσουμε κάποιον άλλο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αρχίσουμε να διεκδικούμε τον αυτοσεβασμό μας και για να δώσουμε το παράδειγμα και στους άλλους να θέσουν τα δικά τους όρια. Τα υγιή μας όρια είναι η έκφραση του εαυτού μας: τα συναισθήματα, οι επιλογές, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας.

       Η λύση δεν μπορεί να έρθει από κάποιον εξωτερικό παράγοντα αλλά, μόνο μέσα από εμάς, όταν αποφασίσουμε να ξεφορτωθούμε το παλιό σύστημα αξιών και όταν αλλάξουμε οπτική γωνία και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην βιαζόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, αλλά να ενεργούμε συνειδητά μετά από ώριμη σκέψη χωρίς πίεση. Έτσι για παράδειγμα, εάν κάποιος, “παίζει” με κάποια λέξη, (ναι ή όχι), ή έχει κάποια συμπεριφορά που μεταβάλλεται ανάλογα με τη διάθεσή του και συνειδητά, μας προκαλεί πόνο ή φόβο, είναι επιτακτική ανάγκη να θέσουμε όρια. Εάν δεν το κάνουμε αυτό είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Δηλώνοντας τί μας ενοχλεί, παρατηρούμε και τους άλλους γύρω μας να αλλάζουν.

       Ορίζοντας τα υγιή μας όρια

       Όταν έχουμε τη δύναμη να ορίσουμε τα υγιή μας όρια νιώθουμε δυνατοί και ευέλικτοι ενώ συγχρόνως είμαστε καλοδιάθετοι. Όταν δεν έχουμε υγιή όρια, η τα όρια αυτά δεν είναι σαφώς ορισμένα, είμαστε εκτεθειμένοι και πληγωνόμαστε εύκολα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει υπάρξει ένα παλαιότερο τραύμα, εξαιτίας μιας προηγούμενης κακής εμπειρίας σε προσωπικό, ή επαγγελματικό επίπεδο, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, σε κάποια στιγμή ης ζωής μας. Κάποιοι από εμάς δεν έχουμε μάθει ποτέ να ορίζουμε τα όρια αυτά, επειδή δεν είχαμε το σωστό μοντέλο συμπεριφοράς από την οικογένεια μας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ανάγκη να ορίσουμε τα όρια μας είναι επιτακτική, έτσι ώστε να μπορούμε να παίρνουμε εμείς άφοβα και χωρίς ενοχές αποφάσεις για τη δική μας ζωή.

       Γενικά παραδείγματα έλλειψης υγιών ορίων

       • Μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες πολύ γρήγορα, ή απομονώνεσαι και δεν εκφράζεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. (Ανισορροπία)
       • Αισθάνεσαι υπεύθυνη/νος για την ευτυχία των άλλων. (Υπάρχουν άνθρωποι που ίσως έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από εσένα και εσύ εξακολουθείς να τις τρέφεις. Διεκδίκησε την ελευθερία σου, ήρεμα και με ευγένεια. Κόψε τον ομφάλιο λώρο. Χρησιμοποίησε λίγο χιούμορ για να αισθανθείς πιο άνετα.)
       • Δεν μπορείς να πεις όχι, επειδή φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε κρίνουν, ή γιατί μπορεί να πληγώσεις κάποιον. (Και προτιμάς να καταπιέσεις τον εαυτό σου. Εξέτασε γιατί δέχεσαι να το κάνεις αυτό κ πόσο εκτιμάς τον εαυτό σου σε σχέση με τους άλλους.)
       • Εξέτασε την αίσθηση της ταυτότητας σου, ποιά/ος πραγματικά είσαι και πόσο δυνατή/ός αισθάνεσαι. Πώς μετράς πόσο αξίζεις? Με βάση το 1 εώς το 10 πόσο εκτιμάς τον εαυτό σου? Πόσο σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων; (Πόσο χρειάζεσαι την έγκριση τους για να πιστέψεις στον εαυτό σου;)
       • Έχεις αισθανθεί τελευταία αδύναμη/ος και φοβισμένη/ος, επιτρέποντας έτσι σε άλλους να πάρουν αποφάσεις για πράγματα που σε αφορούν, μη παίρνοντας την ευθύνη του εαυτού σου. (Τι είναι αυτό που φοβάσαι)
       • Παίρνεις την ευθύνη για πράγματα που σε αφορούν, ή λουφάζεις στο περιθώριο;
       • Θυμώνεις και χάνεις τον έλεγχο, βρίζοντας και μειώνοντας κάποιον άλλο, ή επιτρέπεις σε κάποιο άλλο άτομο να έχει αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά; (Έλλειψη σεβασμού στον εαυτό σου).
       • Κρίσεις πανικού, που δείχνουν αδυναμία έκφρασης της ανάγκης να φροντίσεις τον εαυτό σου και να αισθανθείς όμορφα.( Θυματοποίηση που φτάνει στα όρια του αυτοτραυματισμού self-harm)
       • Αδυνατείς να περιφρουρήσεις τον προσωπικό σου χώρο σε ρεαλιστικό και μεταφορικό επίπεδο.(Φόβος έκφρασης και αγάπης εαυτού.)

       Γενικά παραδείγματα ένδειξης υγιών ορίων

       • Αυτογνωσία και αυτοσεβασμός.
       • Ικανότητα να διαφοροποιείσαι όσον αφορά τις ανάγκες σου, τα συναισθήματα σου και τις επιθυμίες σου, από τους άλλους. Συνειδητοποίηση ότι τα όρια σου και οι ανάγκες σου είναι διαφορετικά από τα όρια και τις ανάγκες των άλλων. Ένα απλό παράδειγμα είναι ο προσωπικός σου χρόνος και πώς τον διαχειρίζεσαι.
       • Ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να κάνει υγιής επιλογές και παίρνεις την ευθύνη για οτιδήποτε σε αφορά.
       • Είσαι αποφασιστική/ός. Λες ναι και όχι με σιγουριά και ειλικρίνεια και θέλεις και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Νιώθεις άνετα να εκφράσεις κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά το λες με ευγενικό ή και χιουμοριστικό τρόπο. Σκοπός σου είναι να εκφράσεις κάτι και όχι να προσβάλλεις τον άλλο.
       • Περιφρουρείς τον προσωπικό σου χώρο, σε φυσικό και προσωπικό επίπεδο από παραβιάσεις ατόμων που δεν σε ωφελούν.
       • Παίρνεις το χρόνο σου και εμπιστεύεσαι σταδιακά μέχρι να αισθανθείς ασφαλής σε μια σχέση.
       • Οι σχέσεις σου με τους άλλους, διακατέχονται από σεβασμό, υπευθυνότητα και ισορροπία.
       • Μένεις σταθερή/ός στις αξίες και τα ιδανικά σου, ακόμη και όταν σε πιέζουν να υποκύψεις.
       • Σέβεσαι το χώρο και τον χρόνο των άλλων και δεν χάνεις τον έλεγχο, ακόμη και όταν σε προκαλούν λεκτικά ή με τις πράξεις τους.
       • Ενημερώνεις ευγενικά τους άλλους όταν με τη συμπεριφορά τους, καταπατούν τα όρια σου. Ταυτόχρονα τους ζητάς να συμπεριφερθούν ευπρεπώς αν σε έχουν προσβάλλει. Εάν αρχικά δεν αντιλαμβάνονται, το οποίο μπορεί να συμβεί, όταν έχεις μόλις αρχίσει να ορίζεις τα όρια σου για πρώτη φορά, μένεις σταθερή/ός στη στάση σου και δίνεις χρόνο και χώρο στο άλλο άτομο να συνειδητοποιήσει την αλλαγή σου.

       Εάν θέλουμε να αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας πρέπει να αλλάξουμε τη σχέση μας με αυτόν και να ενωθούμε με όλα τα πληγωμένα κομμάτια μας. Το πρώτο βήμα που χρειαζόμαστε είναι να ορίσουμε τα υγιή μας όρια σε προσωπικό επίπεδο. Εάν είμαστε αποστασιοποιημένοι μπορούμε να τα φέρουμε κοντά σε εμάς δίνοντας περισσότερο χώρο κ προσοχή ενθαρρύνοντας την επικοινωνία με τους άλλους. Εάν πάλι έχουμε χαλαρά όρια πρέπει να οριοθετήσουμε την απόσταση στην οποία νιώθουμε ασφάλεια,

       Μαθαίνοντας να οριοθετούμαστε είναι μια δυναμική διαδικασία που συμπεριλαμβάνει αρκετά αλληλένδετα  στοιχεία. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να αλλάξουμε τo στοιχείο του προγραμματισμού του ‘εγώ’. Αποσκοπούμε δηλαδή στο να αλλάξουμε το παλιό συναισθηματικό/σύστημα άμυνας και συμπεριφοράς που είχαμε μέχρι τότε δημιουργώντας μια καινούργια πεποίθηση. Η καινούργια αυτή πεποίθηση είναι η πίστη ότι μπορούμε να ελκύσουμε την αγάπη στη ζωή μας, εάν αποδεχτούμε ότι την αξίζουμε και ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε εμάς. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να σαμποτάρουμε τον εαυτό μας λόγω της βαθειάς ριζωμένης μας πεποίθησης ότι δεν είμαστε άξιοι να αγαπηθούμε, ότι είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε μόνοι, ή ότι τίποτε καλό δεν συμβαίνει σε μας.

       Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Γράψτε μια λίστα με τα δικά σας ευρήματα σου από υγιή και μη υγιή όρια. Η συνειδητοποίηση αυτή θα σας βοηθήσει να αλλάξετε κάποιες πεποιθήσεις που ίσως να μην είναι δικές σας, ή να πετάξετε από πάνω σας ενοχές και να αποφύγετε καταστάσεις που δεν σας ωφελούν. Τα ευρήματα από τα υγιή και μη υγιή σας όρια θα αποτελέσουν το θέμα της συνεδρίας μας. Πολλές φορές είναι εύκολο να χάσει κανείς την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, το σκοπό και τα κίνητρά του. Με τη μέθοδο της υπνοθεραπείας και του νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού θα διδαχτείτε πώς να μένετε ήρεμοι και να είστε απολύτως σαφής ως προς το τι επιθυμείτε και τι σκοπεύετε να κάνετε. Δεν μπορείτε να επαναλάβετε τα ίδια μοτίβα και να περιμένετε ένα νέο αποτέλεσμα. Η υπνοθεραπεία θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις ενέργειές σας και να αλλάζετε τα μοτίβα σας και αφού εστιάσετε στο κέντρο σας και να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες δεξιότητες σας προς όφελος σας.

       Σεβασμός

       Wave

       Εχεμύθεια

       Wave

       Ειλικρίνεια

       Wave

       Υπευθυνότητα

       Wave

       Διεύθυνση:
       Ελλησπόντου 7, Θεσσαλονίκη
       Τηλέφωνο: +30 6945 887 679
       E-mail: c.dafop@clinicalhypnotherapynlp.gr

       Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

        Μαρτυρίες Πελατών

        • Σ.Τ.

         Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

        • Γ.Τ.

         Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

        • Μ.Ο.

         Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

        • C.D.

         The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

        • C.G

         Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

        • N.S.

         The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

        • L.T.

         A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

        • D.M.

         She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

        • K.X

         Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

        • M.G

         I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

        • Claire D

         The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

        • Christina G

         Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

        • Nora S.

         The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

        • Leoni T.

         A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

        • Melina E.
         Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
        • Marina K

         Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

        Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)