Ριζική αντιμετώπιση της υπέρτασης 

“Η κλινική υπνοθεραπεία και το NLP μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά στην επίλυση των παραγόντων που προκαλούν την υπέρταση γιατί η λύση βρίσκεται μέσα στο πρόβλημα”

Η θεραπευτική ύπνωση είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί το σωματοποιημένο άγχος. Εκτός από τις σωστές επιλογές για ένα φυσικό τρόπο ζωής που μπορεί κανείς να προσφέρει με αγάπη και σεβασμό στον εαυτό του, το επόμενο βήμα είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει τη δύναμη του υποσυνείδητου μυαλού του για να  βελτιώσει την κατάσταση της ψυχοσωματικής του υγείας. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να αντιμετωπίσει κανείς την υπέρταση εκπαιδεύοντας τον νου και το σώμα του να διαχειρίζονται το άγχος με τεχνικές αυτο-ύπνωσης, χαλάρωσης και αποφόρτισης. Όταν κάποιος αισθάνεται απειλή για την ασφάλεια του συναισθηματική ή σωματική, ενεργοποιείται μέσα του το ένστικτο επιβίωσης και το σύστημα του πλημμυρίζει με τοξίνες άγχους, θυμού και αδρεναλίνης. Όταν αυτά τα συναισθήματα  συσσωρεύονται, το άτομο φτάνει σε μια  έντονη κατάσταση εσωτερικού άγχους και αποκτά υπέρταση.

Οι παράγοντες που ευθύνονται για το στρες περιλαμβάνουν συναισθήματα όπως αδυναμία διαχείρισης θυμού, εσωτερική σύγκρουση ή ενοχή, έλλειψη ασφάλειας, φόβο θανάτου ή φόβο για κάτι που μπορεί να συμβεί αναπάντεχα. Υπεύθυνοι είναι ακόμα και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης, ο οξύς ή υπόκωφος θόρυβος των πόλεων, τα αλλεργιογόνα, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση.

Οι πιο βασικοί λόγοι της υπέρτασης είναι οι παρακάτω:

 • Προδιάθεση για προβλήματα σε καρδιά, αρτηρίες και νεφρούς
 • Η κατανάλωση αλατιού
 • Έλλειψη φυσικής άσκησης
 • Κατανάλωση αλκοόλ
 • Παχυσαρκία
 • Συναισθηματικοί παράγοντες
 • Αποσύνδεση με τη φύση

Η μακροχρόνια έκθεση σε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες δημιουργεί μια συνεχή, χρόνια ανταπόκριση στο στρες που στην αρχή το άτομο δέχεται αρχικά ως φυσιολογικό. Κάποια στιγμή όμως το άθροισμα αυτών των παραγόντων μπορεί να συσσωρευτεί και να παρουσιαστεί ως σωματοποιημένη υπέρταση (υψηλή πίεση). Σε αυτή την περίπτωση το άτομο χρειάζεται να ζητήσει βοήθεια και να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αλλά και την συναισθηματική του νοοτροπία. Ένας άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της αρτηριακής πίεσης είναι η τεχνική Hypnotension ™ που δημιούργησε ο κλινικός υπνοθεραπευτής Paul Howard στο Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy της Αγγλίας.

Οι συναισθηματικοί παράγοντες και ο τρόπος ζωής αποτελούν το 95% όλων των περιπτώσεων υψηλής αρτηριακής πίεσης βάση της ουσιαστικής υπέρτασης κατά την κλασσική ιατρική. Η κατάσταση όμως είναι αναστρέψιμη και το άτομο μπορεί να εκπαιδευτεί στην αναίρεση όλων των παραπάνω παραγόντων, πλην της προδιάθεσης, εφόσον θέλει να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του. Το άγχος ενεργοποιείται από διαφορετικούς παράγοντες σε κάθε άνθρωπο. Είναι σημαντικό να ανακαλύψει κανείς τους δικούς του παράγοντες ενεργοποίησης και να συγκεντρώσει την προσπάθεια του στους παράγοντες αυτούς για να τους εξαλείψει.

Πώς η κλινική υπνοθεραπεία και ο νευρογλασσικός προγραμματισμός (NLP) μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της Υπέρτασης.

Η κλινική υπνοθεραπεία και το NLP μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά στην επίλυση των παραγόντων που προκαλούν την  υπέρταση γιατί η λύση βρίσκεται μέσα στο πρόβλημα. Κατά την διάρκεια των συνεδριών και ανάλογα με το ιστορικό γίνεται εκπαίδευση σε τεχνικές αυτο-ελέγχου των παραγόντων που προκαλούν την υπέρταση. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε ατομική συνεδρία από έναν άρτια εκπαιδευμένο και εγκεκριμένο επαγγελματία στον τομέα της κλινικής υπνοθεραπείας που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στο Hypnotension ™ με τον Paul Howard ως μέρος της ολικής κατάρτισης του ή τμηματικά.

https://www.hypnotension.com/

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται τεχνικές γνωστικής ψυχολογίας, NLP και μέθοδοι  συναισθηματικής διαχείρισης για αλλαγής νοοτροπίας. Παράλληλα ενισχύεται στο υποσυνείδητο η αυτοπεποίθηση και η επιλογή για ένα  υγιεινό τρόπο διατροφής και διαβίωσης που σας ωθούν να κάνετε τις πρακτικές αλλαγές που χρειάζονται χωρίς δυσφορία ή εσωτερική καταπίεση. Η πρόοδό σας παρακολουθείται προσεκτικά, ώστε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν συντομότερα και να κατανοήσετε και εσείς τι λειτουργεί καλύτερα στη συγκεκριμένη περίπτωσή. Τα αποτελέσματα κατά γενική ομολογία είναι αντιληπτά από την πρώτη συνεδρία.

Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Υπνοθεραπεία και NLP, στο Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy από τον Paul Howard δημιουργό της τεχνικής Hypnotension ™ και χρησιμοποιεί τη μέθοδο του στην εκπαίδευση που διδάσκει για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Βιβλιογραφία

Η μέθοδος Hypnotension

https://www.hypnotension.com/

Effectiveness of hypnosis in reducing mild essential hypertension: a one-year follow up.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17135064

The use of hypnosis and biofeedback procedures for essential hypertension

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00207147708415989

The role of Ericksonian Hypnosis in Reducing Essential and Secondary Hypertension

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877042813009002#bbib0015

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.