Τι είναι Κλινική Υπνοθεραπεία

Η κλινική υπνοθεραπεία είναι μια κατάσταση εσωτερικής συγκέντρωσης, απορρόφησης και εστιασμένης προσοχής. Ανήκει στις συμπληρωματικές θεραπείες και είναι η πιο γρήγορη μέθοδος αλλαγής νοοτροπίας σε σχέση με άλλες θεραπείες. ‘Όταν χρησιμοποιούμε τη θεραπευτική ύπνωση είναι σαν να χρησιμοποιούμε ένα μεγεθυντικό φακό για να εστιάσουμε τις ακτίνες του ήλιου σε κάποιο θέμα που μας απασχολεί σε ένα βαθύτερο εσωτερικό επίπεδο κατανόησης. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας με βάση τη λογική για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του πιο ουσιαστικά και να αποκόψουμε βλαβερές συνήθειες, πεποιθήσεις, τραύματα, εθισμούς, φόβους ενώ παράλληλα να θεραπεύσουμε ψυχοσωματικά προβλήματα ακόμη και σε κλινικό επίπεδο. Η Κλινική υπνοθεραπεία βασίζεται στο τρίπτυχο, συνειδητοποιώ, αποδέχομαι, διορθώνω.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ύπνωσης

Ο καθένας μας έχει βιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας στιγμές εσωτερικής συγκέντρωσης, αλλά κανείς δεν έχει συνδέσει αυτή την αίσθηση με την ύπνωση. Όλοι μας έχουμε νιώσει “υπνωτισμένοι” κατά τη διάρκεια της οδήγησης, βλέποντας μια ταινία η ζωγραφίζοντας. Εκείνη τη στιγμή έχουμε βιώσει ένα βαθύτερο επίπεδο συγκέντρωσης. Σε αυτή την κατάσταση ενώ δεν πα ρατηρούσαμε τι συνέβαινε γύρω μας, το ασυνείδητο μυαλό μας είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει την εργασία μηχανικά “σαν να είμασταν υπνωτισμένοι”. Αυτές οι πολύ εστιασμένες καταστάσεις της προσοχής είναι το ίδιο επίπεδο συχνότητας που προσεγγίζει ωφέλιμα η θεραπευτική ύπνωση.

Η κλινική ύπνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία το άτομο ΔΕΝ κοιμάται αλλά βρίσκεται σε μια κατάσταση χαλάρωσης και εσωτερικής συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας το άτομο μπορεί  να έχει τα μάτια του ανοιχτά ή κλειστά. Χρησιμοποιείται ο οραματισμός, χρήση μεταφοράς και η χρονική μετάθεση και ο διάλογος για να γίνουν οι απαραίτητες νοητικές συνδέσεις και προσεγγίσεις. Τα θετικά αποτελέσματα της υπνοθεραπείας γίνονται αντιληπτά από την πρώτη συνεδρία.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής ύπνωσης:

 • Ενθαρρύνεται η μυϊκή χαλάρωση και η χρήση της φαντασίας του ατόμου. Η νοητική απεικόνιση είναι πολύ ισχυρή, ειδικά σε μια εστιασμένη κατάσταση προσοχής και αφορά συνήθως μια συνθήκη ή συμπεριφορά που το άτομο θέλει να αποκόψει. Ενθαρρύνεται η χρήση του μυαλού με εικόνες, έστω και συμβολικές, για να μεταφράσει τα καινούργια συναισθήματα που μαθαίνει να διαχειρίζεται το άτομο για να απελευθερωθεί από το πρόβλημα.
 • Το άτομο καλείται να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και να πάρει θέση στο πρόβλημα. Σε μια κατάσταση συγκεντρωμένης προσοχής, ιδέες και προτάσεις συμβατές με τις επιθυμίες του ατόμου φαίνεται να έχουν περισσότερη κατανόηση και απορρόφηση από το άτομο, το οποίο διαχωρίζει μέσα του τη λογική από το συναίσθημα και διορθώνει την λανθασμένη αντίληψη του και συμπεριφορά βιωματικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.
 • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αποφεύγεται η κρίσιμη λογοκρισία το συνειδητού νου και το άτομο ενθαρρύνεται να κάνει καλύτερες συνδέσεις με παλαιότερες εμπειρίες, να αποκτήσει αυξημένη εστίαση και να βρει τη ρίζα του προβλήματος ή την αρχή του τραύματος. Κατόπιν με τη σωστή καθοδήγηση και ανάλογα πάντα με το πρόβλημα ακολουθείται η κατάλληλη βιωματική διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που δεν μπορεί να συμβεί όταν ο συνειδητός νους είναι ενεργός. Η κλινική υπνοθεραπεία περιγράφεται ως μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα από την οποία τα άτομα ανακουφίζονται από τα ψυχοσωματικά τους προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά.

Η κλινική υπνοθεραπεία εφαρμόζεται σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία και κλινικές της Ευρώπης και της Αμερικής. Η συγκεκριμένη μέθοδος αφορά μια κλινική διαδικασία που θα πρέπει να διεξάγεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση της κλινικής ύπνωσης και είναι συμβεβλημένοι με τον ανάλογο φορέα πιστοποίησης και έγκρισης του εξωτερικού στον οποίον ανήκουν. Πριν από κάθε συνεδρία ο Υπνοθεραπευτής παίρνει ένα ιστορικό και συμφωνεί μαζί με το άτομο ένα πλάνο αντιμετώπισης των προβλημάτων που τον απασχολούν καθώς και τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζονται. Κατά μέσο όρο 1-6 συνεδρίες επαρκούν για να μονιμοποιηθεί η θετική αλλαγή.

Η Χρυσάνθη Δαφοπούλου είναι κλινική υπνοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια Νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Είναι απόφοιτος του (SICH) Surrey Institute of Clinical Hypnotherapy of London και έχει πιστοποίηση και έγκριση άσκησης από το Σώμα Υπνοθεραπευτών της μεγάλης Βρετανίας, National Council of Hypnotherapy (NCH), General Hypnotherapy Register (GHR) και το (Complementary and Natural Healthcare Council) CNHC. Είναι επόπτρια (supervisor) και εκπαιδεύτρια υπνοθεραπευτών με τη μέθοδο Solution Focused Hypnotherapy από το National Council of Hypnotherapy.

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)