Αναδρομή σε Προηγούμενες Ζωές

Η τεχνική της αναδρομής σε προηγούμενες ζωές είναι μια μέθοδος ενθύμησης των εμπειριών μας από τις ζωές μας που έχουν προηγηθεί, με σκοπό τη γνώση και τη θεραπεία προβλημάτων που παρουσιάζονται σε αυτή τη ζωή. Η ψυχή επιλέγει από ποια προηγούμενη ζωή θα διαλέξει την εμπειρία για να διευθετηθεί το κατάλληλο θέμα που απασχολεί το άτομο, γιατί η ψυχή προϋπήρχε και έρχεται ξανά και ξανά με σκοπό την αυτό-βελτίωση της. Η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές, έχει να κάνει με την κίνηση του μυαλού, με την ροή μιας αλυσιδωτής ενέργειας συναισθημάτων, την ανακάλυψη της πληροφορίας και τη θεραπεία. Οποιοδήποτε και αν είναι το πρόβλημα η αναδρομή πηγαίνει στη ρίζα της αιτίας και βοηθά στην επίλυση. Η κίνηση αυτή της χρονικής μετάθεσης επιφέρει την αλλαγή και τη θεραπεία της ψυχοσωματικής ασθένειας ή συμπτώματος.

Ο θεραπευτής απλά καθοδηγεί αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν την εμπειρία, ούτε μπορεί να γνωρίζει τι βλέπει το άτομο αν εκείνο δεν τον ενημερώσει. Υπάρχει μια βάση εμπειριών και δεδομένων της ψυχής από όπου ο ανώτερος εαυτός του ατόμου μπορεί να διαλέξει την καλύτερη εμπειρία και λύση. Με την αναδρομή, μπορούμε να επιλύσουμε θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, την επικοινωνία και την συναισθηματική διαχείριση και ευτυχία μας, καθώς και επιλογές της επαγγελματικής μας ζωής. Είναι συχνό φαινόμενο οι εσωτερικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της ζωής μας να εξελίσσονται σε ψυχοσωματικά προβλήματα και μικρά ή μεγάλα θέματα υγείας. Η λύση, βρίσκεται μέσα στο πρόβλημα και αυτό που κάνουμε είναι να επισκεφτούμε το πρόβλημα στην χρονική στιγμή που δημιουργήθηκε, για να δούμε μόνοι τη λύση και έτσι το πρόβλημα σταματά να υπάρχει.

Αναδρομή & υποσυνείδητο

Ο εγκέφαλος μας προσπαθεί να εξηγήσει νοητικά κάθε ψυχικό, συναισθηματικό και σωματικό τραύμα. Φτιάχνει αδιάκοπα λογικές εξηγήσεις και κανόνες. “Δεν θα εμπιστευτώ ποτέ ξανά κανέναν, Δεν μπορώ να τα καταφέρω”. Αυτές οι πεποιθήσεις καταχωρούνται μέσα στο φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό σώμα. Οπότε μόλις συμβεί το τραύμα, η αρνητική πεποίθηση κλειδώνει μέσα σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Με την αναδρομή μπορούμε να πάμε πίσω λίγο πριν εδραιωθεί το τραύμα να το δούμε και να το απελευθερώσουμε, ακόμη και αν αυτό έχει συμβεί σε μια άλλη ζωή. Αφού βρούμε την αρχή του τραύματος, τότε αρχίζουμε να δουλεύουμε με το σώμα για να απελευθερώσουμε παγιωμένα συναισθήματα η σωματοποιήσεις που έγιναν από το τραύμα και τη λογική που δημιούργησε αυτή η εστία. Όλη η διαδικασία έχει να κάνει με δράση, αντίδραση, αιτία και αποτέλεσμα. Στην αναδρομή αποκτούμε επίγνωση του ποιοι είμαστε, γαληνεύουμε, αποκτάμε επαφή με τον ανώτερο μας εαυτό και βλέπουμε το περιεχόμενο του υποσυνειδήτου μας και αποκτάμε εσωτερική γνώση και ασφάλεια. Επισκεπτόμαστε την γνώση με πιο επιστημονικό μυαλό, έρευνα και βίωμα μέσα από το σώμα.

Πού διαφέρει η αναδρομή σε σχέση με άλλες θεραπευτικές τεχνικές.

Στις συμβατικές ψυχολογικές θεραπείες και προσεγγίσεις το άτομο ακολουθεί την αντικειμενική αλήθεια ενός προκατασκευασμένου μοντέλου, που εκπροσωπείται από μια σχολή ή θεωρία, όπως π.χ. το μοντέλο της γνωστικής ψυχολογίας. Το μοντέλο αυτό ασχολείται με τα συναισθήματα την ανάλυση ή τη θεραπεία σε συνειδητό επίπεδο. Το μυαλό όμως σε συνειδητό επίπεδο δεν αφήνει να γίνουν οι εσωτερικές διεργασίες που θα επιτρέψουν θεραπεία. Συνειδητά δεν έχουμε επίγνωση των προηγούμενων ζωών μας. Αντίθετα κατά την διάρκεια της αναδρομής το άτομο περιγράφει μια υποκειμενική πραγματικότητα γιατί αυτή είναι η αλήθεια του στο παρόν. Ο θεραπευτής δουλεύει με αυτή την πραγματικότητα. Η θεραπεία επέρχεται μέσα από αυτό το πέρασμα ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, υποκειμενικό και αντικειμενικό.

Η αναδρομή είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που συμπληρώνει τις συνδέσεις ανάμεσα σε συνειδητό και ασυνείδητο ενώ οι συμβατικές θεραπείες είναι πολύ αποστειρωμένες και συμβατικές για να φτάσουν σε αυτό το βάθος. Όταν παραδείγματος χάριν, υπάρχει κάποιο σωματικό πρόβλημα που είναι χρόνιο και το άτομο έχει προσπαθήσει να το θεραπεύσει ιατρικά αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, τότε χρειάζεται να δούμε πέρα από τη νοοτροπία ζωής, μήπως το πρόβλημα ξεκινά από κάπου αλλού. Σύμφωνα με την Ψυχίατρο, Μαρία, Αντζελίνα, Δερέιρα, η αναδρομή μας οδηγεί κατευθείαν στο πρόβλημα, όπου μπορούμε να βρούμε το τραύμα και να το θεραπεύσουμε. Η θεραπεία αυτή αφορά την αλλαγή οπτικής και νοοτροπίας μας οπότε το τραύμα εξαλείφεται.

Κατά τη διάρκεια της αναδρομής, όταν βρισκόμαστε σε βαθιά συγκέντρωση μια πόρτα ανοίγει στο υποσυνείδητο και κάποιες περιοχές του εγκεφάλου φωτίζονται δημιουργώντας κάποια συνοχή. Τότε μπορούμε να επισκεφτούμε κάποιες μνήμες  που δεν μπορούμε στο συνειδητό γιατί ο φρουρός του ενεργού μας μυαλού δεν μας αφήνει. Στην αρχή χρειάζεται να χαλαρώσουμε το μυαλό μας καi μετά ζητάμε να πάρουμε την πληροφορία που έρχεται. Σε αυτήν την κατάσταση συνειδητότητας γίνονται πολλές  ουσιαστικές εσωτερικές διεργασίες. Πριν την διαδικασία, υπάρχει το πρόβλημα, μετά την διαδικασία όμως δεν υπάρχει πλέον και αυτό είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η αναδρομή είναι μια πιο βαθιά, γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία. Στην διαδικασία αυτή, μας οδηγεί το ίδιο το άτομο. Υπάρχει μια συμμετρία στην συγκεκριμένη διαδικασία γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα συνεργασία με διάλογο και ακριβή προσέγγιση.

Η αναδρομή είναι μια αληθινή εμπειρία;

Ο οραματισμός είναι το κλειδί για επιτυχία και η μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε για να οργανώνουμε τη σκέψη μας και να κάνουμε λογικές συνδέσεις. Αν δεν φανταστούμε κάτι δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Μια συχνή ερώτηση είναι αν η αναδρομή είναι μια ψεύτικη κατάσταση, ή κάτι που είδαμε σε μια ταινία η διαβάσαμε σε κάποιο βιβλίο. Η συναισθηματική φόρτιση που βγαίνει κατά την διάρκεια της συνεδρίας της αναδρομής αποδεικνύει ότι υπάρχει αυθεντικότητα στη μνήμη που έρχεται στην επιφάνεια. Κάποιος που φαντάζεται ότι κλαίει ξέροντας ότι ψεύδεται, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόσο αυθεντικά την φαντασία του και να συνδέσει το εδώ πρόβλημα με την ιστορία που βιώνει στην αναδρομή. Γιατί κάποιος να φτιάξει μόνος του μια ψευδή ιστορία; Γιατί να το κάνει κατά της διάρκεια της συνεδρίας και όχι στο σπίτι του; Γιατί να θέλει να πληρώσει για μια συνεδρία στην οποία να δημιουργήσει κάτι ψεύτικο; Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο θεραπευτής καθοδηγεί σε στάδια ενθύμησης μέσω της κατάλληλης τεχνικής, είναι όμως ο ίδιος ο θεραπευόμενος που ”βλέπει”  και συνειδητοποιεί τη λύση.

Ακόμη όμως και αν κάποιος φαντάστηκε μια ιστορία, το θέμα δεν είναι να αποδείξουμε αν υπάρχουν προηγούμενες ζωές. Το θέμα δεν είναι φιλοσοφικό. Το θέμα είναι αν η αναδρομή είναι μια ασφαλής και θεραπευτική τεχνική για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Έτσι αν κάποιο άτομο έρθει με ημικρανίες, κατάθλιψη, σπαστική κολίτιδα, νευρολογική πάθηση, χρόνιο πόνο, αυτό-άνοση ασθένεια και μέσω της γνώσης και αλλαγής νοοτροπίας που κερδίσει μέσω της αναδρομής ξεπεράσει το πρόβλημα του, τότε ο σκοπός επιτεύχθηκε. Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι έχουν διαστάσεις που πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από τον εγκέφαλο και πέρα από την προσωπική τους ιστορία. Μπορούν να νιώσουν ως μια ψυχή με πολλές ζωές κ μια φύση που είναι πολύ πιο σημαντική από το σώμα και τον εγκέφαλο. Η αναδρομή αγγίζει μια πιο πνευματική διάσταση που τους φέρνει πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση και το θεό. Πολλοί άνθρωποι, βρίσκουν νόημα, θεραπεία και πνευματική σοφία που προέρχεται από την σύνδεση με τον ανώτερο τους εαυτό. Η καλύτερη ανταμοιβή είναι να βλέπει κανείς τη μεταμόρφωση και θεραπεία του ατόμου σε νοητικό, συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο και να είnαι μάρτυρας αυτής της χαρούμεης και θετικής αλλαγής .

Αναδρομή Χρυσάνθη Δαφοπούλου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Ψυχίατρο & Ψυχοθεραπευτή Brian Weiss:
Ιστοσελίδα του Brian Weiss

Αναδρομή Χρυσάνθη Δαφοπούλου

11ο Πανευρωπαικό συνέδριο αναδρομών απο το Earth Association For Regression Therapy

11ο Πανευρωπαικό συνέδριο αναδρομών απο το Earth Association For Regression Therapy

Ιστοσελίδα: https://www.earth-association.org/

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)