Αύξηση Γονιμότητας & Έλεγχος του Άγχους

 

Υπνοθεραπεία = Θετική Αλλαγή

 

“Η υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε την ενέργεια φόβου σε μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και ψυχικής ηρεμίας. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες θεραπευτικές μεθόδους, μπορεί να ωφελήσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες στην ψυχολογική προετοιμασία. Η υπνοθεραπεία είναι μια ασφαλής μέθοδος που δεν απαιτεί φάρμακα ή δαπανηρό εξοπλισμό. Είναι μια συμπληρωματική μέθοδος που ενισχύει κάθε ιατρική διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, κάνοντας συχνά οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία πολύ καλύτερη σε φυσική ή υποβοηθούμενη εγκυμοσύνη”

Στον ιατρικό τομέα, υπάρχει ποιοτική και ποσοτική έρευνα που αποδεικνύει ότι τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να βλάψουν ένα ευρύ φάσμα φυσικών λειτουργιών. Ωστόσο, όταν το άγχος είναι υπό έλεγχο, κάθε ψυχοσωματική διαταραχή αποκαθίσταται. Ο τομέας της γονιμότητας είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Εάν ένας από τους δύο συντρόφους έχει έντονο στρες και αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβο, αμφιβολία  για να γίνει γονέας ή πίεση από το εξωτερικό περιβάλλον, τότε το σώμα αποκρίνεται σε αυτά τα εσωτερικά μηνύματα, μειώνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς φυσικής σύλληψης.

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που παρουσιάζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα και παρόλο που έχουν κάνει πολλές εξετάσεις, θεραπείες και προσπάθειες υποβοηθούμενης γονιμοποίησης δεν μπορούν να συλλάβουν λόγω του στρες. Το άγχος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ή στην αποτυχία του προγράμματος θεραπείας και στην περίπτωση της τεχνητής γονιμοποίησης. Πρόσφατες έρευνες υποδηλώνουν ότι τα υψηλά επίπεδα στρες κατά τη διάρκεια της τεχνητής γονιμοποίησης μπορούν να προκαλέσουν μικρές συστολές της μήτρας που μπορούν να εμποδίσουν την επιτυχή εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου. Ο φόβος για τις βελόνες, τα υψηλά επίπεδα στρες σε άγνωστα κλινικό περιβάλλον, ο φόβος επιτυχίας και το άγχος για τον ίδιο τον τοκετό είναι μόνο μερικά από τα έντονα και αγχωτικά συναισθήματα που μπορούν να έχουν επιζήμια αποτελέσματα στη σύλληψη.

Πώς η υπνοθεραπέια μπορεί να βοηθήσει

Η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε την οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή διδάσκοντας σας τεχνικές χαλάρωσης και αυτόύπνωσης. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην απελευθέρωση αρνητικών πεποιθήσεων και τραυμάτων και να σας διδάξει τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης και σωματικής αποφόρτισης. Με λίγη εξειδικευμένη βοήθεια ψυχολογικής υποστήριξης από τον υπνοθεραπευτή μπορείτε να αντικαταστήσετε τα υψηλά επίπεδα στρες με εσωτερική ηρεμία και να προσεγγίσετε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο φυσικής χαλάρωσης από ό,τι πιθανώς γνωρίζατε πριν. Μόλις απελευθερωθούν τα υποσυνείδητα μπλοκαρίσματα και επέλθει μια θετική νοοτροπία η σύλληψη συμβαίνει συχνά μέσα στους αμέσως επόμενους κύκλους.

Βιβλιογραφία

 • Ο Δρ. Ernest L. Rossi ειδικεύεται στην ψυχοβιολογία και στη σχέση μεταξύ του μυαλού και της φυσικής σωματικής κατάστασης. Έχει διεξαγάγει εκτεταμένες έρευνες για να υποδείξει ότι τα ανθρώπινα γονίδια πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση φυσικής ετοιμότητας για να πραγματοποιηθεί η σύλληψη και ότι οι προτάσεις υπνωτικού τύπου μπορούν να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένα γονίδια.
 • Η Dr. Alice Domar έχει δημοσιευτεί σε αρκετά σημαντικά περιοδικά, όπως η Γονιμότητα & Στειρότητα (1990 και 2000) και η Εφημερίδα της Αμερικανικής Ένωσης Ιατρικών Γυναικών (1999). Τονίζει τις τεχνικές “μυαλού / σώματος” που περιλαμβάνουν “υποβολές αυτo-υπνωσης” για τη μείωση του άγχους που παρεμβαίνει στη σύλληψη και στην υγιή εγκυμοσύνη. Η Domar είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Conquering infertility” και άλλα βιβλία για το θέμα.

https://www.bostonivf.com/our-practice/physicians/AliceDomar/

 • Ο Δρ Gayle Peterson έχει αναπτύξει μια τεχνική που ονομάζεται ύπνωση που έχει ως βάση το σώμα” (Body-Centered Hypnosis). Ο Δρ Peterson έχει διαπιστώσει ότι οι υψηλές καταστάσεις άγχους στη μητέρα πρέπει να μειωθούν προκειμένου να εξομαλυνθεί η εγκυμοσύνη και η γέννηση. Τοποθετεί αρκετές ερευνητικές μελέτες που υποδεικνύουν μια θετική σχέση μεταξύ γονιμότητας και θεραπειών που βασίζονται στην ύπνωση. Είναι πρωτοπόρος στο πεδίο των καταστάσεων μυαλού / σώματος και τις επιπτώσεις τους στη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και τη γέννηση.

http://psychceu.com/peterson/hypnosis.html

 • Στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Katharina Hirschenhauser έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που θέλουν να είναι πατέρες προσαρμόζουν αυτόματα τα επίπεδα τεστοστερόνης τους ακριβώς την κατάλληλη στιγμή (το μέσο των εμμηνορροϊκών κύκλων των συντόφων τους). Ίσως δεν υπάρχει καλύτερη υπνωτική πρόταση για έναν άνδρα από την ιδέα ότι θέλει να γίνει πατέρας.
 • Οι γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος είναι δύο φορές πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με τη σύλληψη. Σε μία μελέτη, το 60% των γυναικών που έλαβαν θεραπεία για κατάθλιψη κατάφεραν να συλλάβουν εντός 6 μηνών, σε αντίθεση με το 24% μόνο των γυναικών που δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία. (Nicholas, M 3 Steps to Fertility pg49)

https://books.google.bg/books?id=DuBgd59Bct8C&dq=(Nicholas,+M+%E2%80%983+Steps+to+Fertility%E2%80%99+pg49)&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjQy-Km8YvkAhXEwqYKHfSgDjgQ6AEILzAB

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)