Συμπληρωματική Θεραπεία Γυναικολογικών Παθήσεων

Γυναικολογικά προβλήματα και εσωτερική αίσθηση εαυτού.

“Η μήτρα είναι συνδεδεμένη, ενεργά, με την πιο εσωτερική αίσθηση του εαυτού της και του εσωτερικού της κόσμου. Είναι σύμβολο των ονείρων της και του εαυτού που θα ήθελε να γεννήσει. Η κατάσταση της υγείας της αντικατοπτρίζει την εσωτερική της πραγματικότητα και την πίστη στον εαυτό της στο βαθύτερο επίπεδο. “~ Christiane Northrup

Τα συναισθήματα και η διαμόρφωση των πεποιθήσεων σας μπορούν να επηρεάσουν τον μηνιαίο σας κύκλο. Το πώς αισθανόμαστε πραγματικά για τον εαυτό μας και την εικόνα του σώματός μας έχει αντίκτυπο στην ψυχοσωματική μας υγεία. Το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας, οι ωοθήκες, η μήτρα, μπορούν να κρατήσουν πολλά εσωτερικά τραύματα και θλίψη. Αυτά σωματοποιούνται με τη μορφή γυναικολογικών προβλημάτων, όπως η ενδομητρίωση, οι κύστες, τα ινομυώματα, πολυκυστικές ωοθήκες, ακμή, αμηνόρροια ή ασταμάτητη ροή και γενικά ορμονικές διαταραχές.  Όταν σεβόμαστε, αγαπάμε και τιμούμε τον εαυτό μας μπορούμε να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά μας και απολαμβάνουμε πιο υγιείς κύκλους περιόδου και καλής ψυχικής υγείας. Όταν κρατάμε αρνητικές πεποιθήσεις για τους εαυτούς μας ως γυναίκες σωματοποιούμε πολλά προβλήματα που εκδηλώνονται μέσω της εμμήνου ρύσεως. Υπάρχει μέσα σε κάθε γυναίκα μια ισχυρή σχέση μεταξύ του σώματος, του νου και του πνεύματος.

Το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας συνδέεται με την πηγή από την οποία έχει προέλθει και την συνδέει με τους προγόνους της, από όπου έχει πάρει το δώρο της ζωής. Έτσι εάν υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα που διαταράσσει την ομαλή συνέχεια της ζωής, εάν δηλαδή οι σχέσεις μια γυναίκας με την μητέρα ή τον πατέρα της δεν είναι ομαλές, τότε το δώρο της ζωής δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η μηνιαία περίοδος σας μπορεί να σας πληροφορήσει για πολλά πράγματα αν γνωρίζετε πώς να αποκωδικοποιήσετε τα μυνήματα του σώματος. Η εμμηνόρροια είναι ένα όμορφο δώρο της φύσης. Κάθε μήνα μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την φυσιολογική έκβαση της σύνδεσης με το σώμα μας. Οι επιλογές τρόπου ζωής, όπως η διατροφή, η σεξουαλική και ψυχική και συναισθηματική υγεία, η άσκηση, το πώς αντιδρά το σώμα μας στην στάση ζωής που του επιβάλλουμε, είναι επίσης παράγοντες που επηρεάζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Ως συνέπεια τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις ορμόνες μας και να προκαλέσουν ακανόνιστους κύκλους.

Πώς η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει

Η υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε τα προσωπικά μηνύματα που σας στέλνει το σώμα σας. Η μέθοδος αυτή σας βοηθά στην ψυχοσωματική αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων όπως οδυνηρές περίοδοι, αμηνόρροια, ακανόνιστη αιμορραγία, ινομυώματα, κύστες ενδομητρίωση και άλλες ορμονικές διαταραχές. Κάθε γυναικολογικό σημείο όπου εστιάζεται το πρόβλημα, έχει τη δική του ερμηνεία σύμφωνα με την Evette Rose. Η υπνοθεραπεία χρησιμοποιεί τη σοφία του σώματός και το υποσυνείδητο για να απελευθερώσει εσωτερικά μπλοκαρίσματα και να ενώσει τον συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας με την εσωτερική της φύση.

 • Μαζί θα διαχειριστούμε τα εσωτερικά μπλοκαρίσματα με τους προγόνους σας, μητέρα ή πατέρα για να μπορέσετε να αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής που λάβατε. Αυτό είναι σημαντικό για τη συνέχεια της ζωής που θέλετε να δώσετε.
 • Θα μειώσουμε μέσω βιωματικών ασκήσεων τους αρνητικούς παράγοντες που δημιουργούν τον πόνο, την κατακράτηση και την εξάντληση που σχετίζεται με την εμμηνόρροια.
 • Η υπνοθεραπεία μπορεί να καλυτερεύσει την ψυχολογία σας, οπότε οι ακανόνιστοι ή απουσιάζοντες κύκλοι εμμηνορρυσίας θα ρυθμιστούν.
 • Μέσω της υπνοθεραπείας θα μειώσετε το στρες και θα απαλλαγείτε από την αρνητική νοοτροπία ζωής. Αυτή η αλλαγή θα επιφέρει αύξηση της γονιμότητα σας, ειδικά όταν η προσπάθεια σας συνδυαστεί με ένα σωστό σχέδιο διατροφής.
 • Ο πόνος και η δυσφορία που σχετίζεται με τα ινομυώματα, τις κύστες των ωοθηκών και την ενδομητρίωση θα μειωθεί ως και θα εξαλειφθεί.
 • Οι χρόνιες λοιμώξεις του κόλπου και οι μυκητιάσεις θα σταματήσουν, αφού θα εκλείψουν οι ψυχοσωματικοί παράγοντες που τους προκαλούν, ειδικά όταν συνδυάζονται με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής.
 • Η ψυχολογία της γυναίκας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, γιατί οι ορμονικές αλλαγές διαμορφώνουν διαφορετικά τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα της. Μαζί θα δουλέψουμε πάνω στις καινούργιες αυτές αλλαγές.
 • Σε κάθε ηλικία και περίπτωση οι συναισθηματικές τοξίνες και τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν σωματοποιήσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα. Μέσω της κλινική υπνοθεραπείας και NLP θα ενισχύσουμε την ψυχολογία σας ώστε να αποτοξινώσετε το σύστημα σας από τα περιττά βάρη.

Βιβλιογραφία

 • Metaphysical Anatomy. Your body is talking, are you listening? Evette Rose 2012
 • Healing From Within: The Use of Hypnosis in Women’s Health Care. Edited by Lynne M. Hornyak, PhD, and Joseph P. Green, PhD
 • Metaphoric Hypnotic Imagery in the Treatment of Functional Amenorrhea

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00029157.1985.10402597

 • Hypnotherapy in gynecological disorders

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00207146408409100

Σεβασμός

Wave

Εχεμύθεια

Wave

Ειλικρίνεια

Wave

Υπευθυνότητα

Wave

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.

  Πτυχία στην Κλιική Υπνοθεραπεία & τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)