Ατομική θεραπεία

Η συνειδητοποίηση κάποιες φορές στη ζωή μας ότι χρειάζεται να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην υπνοθεραπεία όπως και σε κάθε θεραπευτική μέθοδο ισχύουν τα ίδια κριτήρια. Όταν έχουμε εξαντλήσει τις αντοχές μας και έχουμε κουραστεί να βλέπουμε το ίδιο επαναληπτικό μοτίβο συμπεριφοράς, είτε από τους άλλους είτε από εμάς τότε χρειαζόμαστε βοήθεια. Οι φίλοι και η οικογένεια δεν είναι πάντοτε τα πιο κατάλληλα άτομα να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε οπτική ίσως γιατί δεν έχουν τη κατάλληλη κατάρτιση, παρόλο που μπορεί να έχουν όλη την καλή διάθεση. Αντί λοιπόν να παρατηρούμε τη ζωή μας να χάνει σταθερά την ποιότητα της, να υποφέρουμε και να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, ας κάνουμε κάτι για αυτό. Η απόφαση αυτή είναι το πρώτο βήμα για να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι άλλοι αλλά ο εαυτός μας.Αυτός ευθύνεται για την αναβλητικότητα μας,την αρνητική μας συμπεριφορά, τις άσχημες σκέψεις μας που γίνονται σωματικά προβλήματα, την παραμέληση του εαυτού μας,τις ανθυγιεινές τροφές που τρώμε, την έλλειψη χαράς, και δημιουργικότητας. Όμως για όλα υπάρχει λύση και από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.

Ατομική υπνοθεραπεία

Τι χρειάζεται για να  λειτουργήσει η ατομική υπνοθεραπεία:

 • Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να υπάρχει για να αρχίσει μια σχέση ωφέλιμης θεραπευτικής συνεργασίας, ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο είναι η εμπιστοσύνη
 • Κατά τη λήψη του ιστορικού χρειάζεται ειλικρίνεια, έτσι ώστε να μπορέσει ο θεραπευτής να έχει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης. Η ειλικρίνεια είναι παράλληλα παρούσα και από την πλευρά του θεραπευτή που επισημαίνει κάθε φορά τα σημεία που πρέπει να δουλευτούν με την κατάλληλη προτεραιότητα.
 • Ο θεραπευτής διακρίνει το δυνατό υγιές κομμάτι κάθε ανθρώπου, την υγιή του ταυτότητα και παράλληλα τα σημεία εκείνα που χρειάζεται να ενισχυθούν έτσι ώστε το άτομο να επανακτήσει τα όρια του και την σωστή οπτική της κατάστασης. Παράλληλα διαλέγει την πιο κατάλληλη τεχνική ανάλογα με το άτομο και την περίσταση.
 • Το προσωπικό κίνητρο, η θέληση για ζωή και η υπόσχεση του ατόμου στον εαυτό του για αγάπη εαυτού συζητούνται και ενισχύονται σε κάθε συνεδρία.

Μέσα σε αυτές τις έξι συνεδρίες ο θεραπευόμενος:

 • Έρχεται σε επαφή με συναισθήματα που φοβόταν να ξεκλειδώσει σε ένα πεδίο ασφάλειας και ηρεμίας χωρίς συναισθηματική έξαρση.
 • Συνθέτει όλα τα κομμάτια του εαυτού, αντικρίζει την εικόνα του με αγάπη του και αισθάνεται πληρότητα και αποδοχή.
 • Τοποθετεί τον εαυτό του στο κέντρο, ορίζει τα υγιή του όρια και στην συνέχεια τοποθετεί κάθε άτομο στη ζωή του στην σωστή απόσταση, έξω από το κέντρο του στην κατάλληλη απόσταση στην οποία αισθάνεται άνετα.
 • Παρατηρεί την συμπεριφορά του σαν τρίτο άτομο και εξετάζει την συμπεριφορά του και τις σχέσεις του με το περιβάλλον του αντικειμενικά λύνοντας εμπλοκές.
 • Συνθέτει την πιο ωφέλιμη εικόνα και συμπεριφορά, μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων, χρονικής μετάθεσης, οραματικών εικόνων και διαλόγου. Αναθεωρεί παλιές συμπεριφορές, ανθυγιεινές πεποιθήσεις και κακού προγραμματισμού. Αποδέχεται το παρελθόν και μαθαίνει να σέβεται και να αγαπά τον εαυτό του στο παρόν. Ξεπερνά το πρόβλημα γιατί τώρα μπορεί να δει και να πιστέψει ότι αξίζει να θεραπευτεί.

Πρόγραμμα συνεδριών

Ένας ενδεικτικός αριθμός θεραπείας είναι ένας κύκλος έξι συνεδριών, ανάλογα πάντα με το θέμα. Το πλαίσιο αυτό συμφωνείται ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο ύστερα από την λήψη ιστορικού. Ύστερα από αυτό, αρχίζουν οι συνεδρίες  οι οποίες γίνονται ανά 7-10 ημέρες, έτσι ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο διάστημα μετά από κάθε υπνοθεραπεία να τεστάρει το άτομο μόνο του το ωφέλιμο αποτέλεσμα της διαδικασίας. Το αποτέλεσμα αυτό χτίζεται και μονιμοποιείται από την πρώτη μέχρι την έκτη συνεδρία. Το διάστημα αυτό έχει χαρακτηριστεί από τα άτομα που το έχουν ολοκληρώσει ως ένα θαυμάσιο ταξίδι γρήγορης προσωπικής εξέλιξης και εσωτερικής αλλαγής μέσα στην οποία ηρεμούν, κατανοούν την περιοχή των σφαλμάτων τους, σταματούν να οδύρονται και παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους.  Περισσότερες από έξι συνεδρίες χρειάζονται τα δερματικά προβλήματα και η κατάθλιψη. Ύστερα από τον πρώτο κύκλο συνεδριών και έχοντας καταφέρει ικανοποιητικές νίκες, το άτομο μπορεί να εξετάσει ποιό θέλει να είναι το επόμενο του βήμα. Οι συνεδρίες οι οποίες αποτελούν αυτόν τον βασικό κύκλο συνεχίζουν να δουλεύουν σε βάθος χρόνου, κατά γενική ομολογία των πελατών.

Φόρμα Επικοινωνίας Για Δωρεάν Ενημέρωση

  Μαρτυρίες Πελατών

  • Σ.Τ.

   Γνωρίζω την Χρυσάνθη εδώ και 5 χρόνια και μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα για την υπνοθεραπεία πριν από αυτό και δεν ήταν μια μορφή θεραπείας που θα πίστευα στο παρελθόν. Προφανώς γιατί δεν είχα ασχοληθεί καθόλου για να μάθω το τι ακριβώς είναι. Η Χρυσάνθη είναι πολύ καλή επαγγελματίας και νοιάζεται για τους ασθενεις της και για την πρόοδό τους και πραγματικά καταφέρνει να τους βοηθήσει αν και αυτοί φυσικά το επιθυμούν πραγματικά. Εχω κάνει και εγώ κάποιες συνεδρίες μαζί της και πραγματικά η αίσθηση είναι ιδιαίτερη γιατί κατά κάποιο τρόπο 'ανοίγεσαι' και όλες οι συνειδητές και ασυνείδητες άμυνες υποχωρούν. Ελπίζω να την εμπιστευτείτε ώστε να προσπαθήσει να σας βοηθήσει ακόμα και αν σε πρώτη φάση έχετε δυσπιστία για την υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε πιστεύω ευχάριστα όπως και εγώ.

  • Γ.Τ.

   Life is creating your self.. Η αλήθεια είναι ότι είχα έναν δισταγμό για την όλη διαδικασία διότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόμουν σε επαφή με την υπνοθεραπεία. Ωστόσο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι συνεδρίες θα ήταν ένα υπέροχο εσωτερικό ταξίδι με πιλότο την εξαιρετική Χρυσάνθη Δαφοπούλου, η οποία είναι ίσως η μοναδική τόσο άρτια καταρτισμένη στον τομέα της στην Ελλάδα. Πέραν τούτου και σαν άνθρωπος είναι αξιοθαύμαστη διότι εμένα προσωπικά μου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη πρόοδό μου. Το ευχαριστώ είναι πολυ μικρή λέξη για την ευγνωμοσύνη μου προς αυτήν.

  • Μ.Ο.

   Αξίζει να την εμπιστευτείτε για να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε! Να βρείτε τον εαυτό σας, να πετύχετε αυτά που αγαπάτε!

  • C.D.

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • C.G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • N.S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me 🙂 My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • L.T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • D.M.

   She is a blessing the only think you have to do is to let yourself to her blessed hands.

  • K.X

   Ηθελα τοσο να μην αφησω την κριτικη μου μονο με τα πεντε αστερακια,αλλα να γραψω κιολας την εμπειρια μου με την αγαπημενη φιλη Χρυσανθη! Την πρωτη φορα που την συνάντησα δεν ηξερα τι να περιμενω απο αυτην, ίσως να μην ηξερα και τι θελω απο αυτην. Καθε επομενη φορα που πηγαινα στις συνεδριες μας, ηξερα οτι παω να συναντησω την νεραιδα που ανακαλυψα για να με αγγιξει με το μαγικο ραβδακι της! Παρολο που η νεραιδα λεει οτι τελειωσαμε, η δικη μου to do list του μηνα περιλαμβάνει μια επισκεψη στο βασιλειο της! Χρυσανθη σε ευχαριστω!

  • M.G

   I found the session quite powerful as I think you know, possibly because I had already begun this journey & done quite a bit of work around the child within me & a few of the issues of my childhood. I have been told before I present as a wounded child & clearly recognise a number of behaviour patterns in your report. I had however not previously been able to really acknowledge the source of the deep fear within me & this has brought a shift.

  • Claire D

   The class was wonderful. Throughout the whole experience I felt relaxed and connected to the class through the content and practical exercises that was lead throughout the session. Inspired by the teachers words I felt myself become aware of myself and others with a brighter perspective. It was fun and the feelings and emotions from the meditation surprised me to get out of my head some of the thoughts that I didn't know that existed. It's amazing what you can get out of a few hours.

  • Christina G

   Hypnotherapy with Chryssanthi was easy, natural and effective. I was made to feel welcome and comfortable. I was helped into a guided meditation where I was fully aware and conscious, where I had the choice to close my eyes. Several techniques were used, which made the session interesting and entertaining. I loved the conversation and the complete focus on me. The visualisations were fun and powerful and when I left I felt empowered and able to tackle my challenges! I would safely recommend Chryssanthi to anyone with unhelpful habits or beliefs! This ancient Greek science works! =)

  • Nora S.

   The first time in my life I am having amazing sleep! I love my new me :)My hypnotherapy with Chryssanthi Dafopoulou was a life changing experience. I love that she implemented all different kinds of self help techniques in the sessions. I think she has an outstanding understanding of the human nature and tailors the sessions according to the individuals needs. The whole therapy felt like a magical adventure story about me with a happy ending. The flexibility of the session schedules helped me to integrate the therapy into my busy lifestyle.

  • Leoni T.

   A woman of belief, of clear spirit, the perfect guide to the inner self. A rewarding experience, therapeutic, liberating, bringing oneself closer to his/her human nature.

  • Melina E.
   Καταπληκτικό μηχάνημα το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πριν το δοκιμάσω είχα ημέρες να κοιμηθώ εξαιτίας πόνων αυχενικού. Με την πρώτη φορά είδα αποτελέσματα που δεν περίμενα. Μειώθηκαν αρκετά οι πόνοι σε μέση και πλάτη, καθώς και στο κεφάλι και κοιμήθηκα ήρεμα.
  • Marina K

   Chryssanthi is a wonderful warm and healing human being and her treatments really helped me get some firm grounding and understanding of who I am. She is a gentle teacher and one who's teachings remain firmly grounded with me.